Οι βουτιές του Μιχαλολιάκου στη λίμνη Βουλιαγμένης λίγο πριν τον «βουτήξει» η αστυνομία [εικόνες]

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Γ.Γ της Χρυσής Αυγής με τη σύζυγό του και βουλευτή του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια να απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι και αμέριμνοι τότε το μπάνιο τους, στο μαγευτικό τοπίο στην Λίμνη Βουλιαγμένης.

Ήταν μια καθιερωμένη και επαναλαμβανόμενη συνήθεια του ζευγαριού να παραμερίζουν για λίγο τις βουλευτικές τους υποχρεώσεις και να επισκέπτονται τη Λίμνη, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, για αναψυχή και ψυχαγωγία.

Η παρουσία του Γ.Γ της Χρυσής Αυγής,

ο οποίος συνοδευόταν πάντα από την προσωπική του φρουρά, γινόταν αμέσως αντιληπτή από τους άλλους λουόμενους, που κάποιες φορές εξέφραζαν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ως οπαδοί του ακροδεξιού Λαϊκού Συνδέσμου.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του συνομίλησαν, κατά την τελευταία τους επίσκεψη στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, με αρκετούς λουόμενους και ευχαρίστησαν πολλούς απ΄ αυτούς για την υποστήριξή τους.

Τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν προμήνυε τις εξελίξεις με τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος, που ακολούθησαν δύο ημέρες μετά.

Ύστερα από απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση και τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου, άνδρες της αντιτρομοκρατικής έφτασαν στην οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου, στην Πεύκη για να του περάσουν χειροπέδες.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής δεν προέβαλλε καμία αντίσταση και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν, χωρίς άδεια οπλοφορίας, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, μία κυνηγετική καραμπίνα πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 43.100 ευρώ σε μετρητά, υπολογιστές και USB, τα οποία απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διερεύνηση.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραμένει μέχρι και σήμερα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ετοιμάζει βιβλίο! Όπως αναφέρουν σε μαρτυρίες τους οι φύλακες, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν γραφική ύλη για να σημειώνει τις σκέψεις του ενώ θεωρεί εαυτόν πολιτικό κρατούμενο.

Πηγή: vimaonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα