Ο Αντώνης Σαμαράς στο Κατάρ – Η συνάντηση με τον Εμίρη και η προσπάθεια για αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσημη επίσκεψη στο αραβικό εμιράτο με στόχο να ανανεώσει το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα .

Ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις Ντόχα-Αθήνας, μετά το ναυάγιο στα επενδυτικά σχέδια για το Ελληνικό και το Κατάρ. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Εμίρη του Κατάρ και ο δύο χώρες αναμένεται να υπογράψουν

διακρατική πολιτιστική συμφωνία.

Το μόνο σίγουρο , όπως γράφει το iefimerida καθώς έχει προετοιμασθεί ήδη, είναι πως θα συσταθεί ελληνο-καταριανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΕΒ ενώ ανάλογα Συμβούλια έχουν συσταθεί και με άλλες χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Λίβανος και Κορέα.

Τον Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν 50 κορυφαίοι εκπρόσωποι της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και πολυμελής κυβερνητική ομάδα

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συμφωνίες που θα δρομολογήσουν ή και θα «κλείσουν» οι Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εκπροσωπούν όλους τους τομείς των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Οπως: Ο ιδιοκτήτης της LAVIPHARM Θανάσης Λαβίδας (και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ), Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στασης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HAL YVOURGIA, εκπρόσωπος της οικογένειας Κων/νου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.),Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.),Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ).

Επίσης, θα μετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων Τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης). Ας σημειωθεί ότι στον τραπεζικό χώρο το κρατικό fund του Κατάρ διατηρεί ποσοστό κάτω του 5% στην Alpha Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα