Λονδίνο: Βόλτα στην Oxford Street και στα Harrods

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στην υπέροχη πόλη του Λονδίνου, στην απέναντι όχθη του Τάμεση θα δείτε το εντυπωσιακό μάτι του Λονδίνου. Πρόκειται για μία τεράστια ρόδα, ύψους 135 μέτρων, που προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου. Η ρόδα παρατηρητήριο κατασκευάσθηκε για το millennium έπειτα από πρωτοβουλία της British Airways. Αξίζει να κάνετε μία βόλτα ειδικά τις βραδινές ώρες όπου μπορείτε να δείτε από ψηλά και έως και 40 χιλιόμετρα μακριά το πανέμορφο Λονδίνο

φωταγωγημένο.

Συνεχίζοντας στην απέναντι όχθη λίγο αργότερα συναντούμε την πινακοθήκη Τέιτ, η οποία στεγάζεται σε έναν πρώην σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Περιέχει συλλογές από την εποχή των Τυδώρ μέχρι τα Βικτοριανά χρόνια καθώς και έργα σύγχρονης τέχνης από το 1870 μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφθείτε τον πύργο του Λονδίνου, το σημείο και αξιοθέατο από όπου ξεκινάει η ιστορία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας. Ο 900 χρονών Πύργος αποτελείται από 18 εκτάρια προστατευτικών πυργίσκων, προμαχώνες και πύργους. Υπήρξε βασιλικό φρούριο, παλάτι και φυλακή. Η κατασκευή του άρχισε επί της εποχής του Γουλιέλμου του Α του κατακτητή, ο οποίος ήθελε να κυριαρχήσει στη τοπική εμπορική κοινότητα και να ελέγχει την προσπέλαση στην τεχνητή λίμνη του Λονδίνου. Το κεντρικό οχυρό γνωστό ως Λευκός Πύργος άρχισε να αναγείρεται το 1078. Περιβάλλεται από τάφρο που κάποτε γέμιζε τα νερά του Τάμεση. Ολόκληρο το σύμπλεγμα από το 1988, έχει ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO.

Στον ίδιο χώρο που ονομάζεται Jewel House, εκτίθενται τα βασιλικά κοσμήματα και εμβλήματα. Στο Λευκό Πύργο στεγάζεται μουσείο με όπλα και πανοπλίες από τις αρχές του μεσαίωνα και τα νεότερα χρόνια. Στους κήπου του συγκροτήματος ζουν ελεύθερα πολλά κοράκια με ψαλιδισμένα φτερά, καθώς ένας μύθος λέει ότι εάν ποτέ τα κοράκια εγκαταλείψουν τον Πύργο θα χαθεί μαζί τους και η βασιλεία.

Δίπλα στον πύργο του Λονδίνου βρίσκεται το Tower Bridge, το πιο διάσημο πέρασμα του ποταμού Τάμεση. Η γέφυρα κτίσθηκε το 1894 σε γοτθικό στυλ για να συνδυάζεται με τον πύργο του Λονδίνου. Έχει ηλεκτρονικό μηχανισμό για να ανοίγει ώστε να επιτρέπεται η διέλευση πλοίων. Μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό των δύο πύργων που κρύβουν τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας και να περπατήσετε στην πεζογέφυρα που ενώνει του πύργους.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη. Χτίστηκε από τον Christopher Wren μεταξύ 1675 και 1711. Ο τρούλος του είναι έρχεται δεύτερος σε μέγεθος μετά από εκείνο του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, φθάνει σε ύψος τα 111 μέτρα και βάρος περίπου 66.000 τόνων. Τα 560 σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του τρούλου θα σας περιηγήσουν στις τρεις πινακοθήκες που στεγάζονται εντός του θόλου. Από την κορυφή μπορείτε να απολαύσετε μία εκπληκτική θέα της πόλης του Λονδίνου.

Μία στάση από τα υπέροχα αξιοθέατα σε ένα από τα πανέμορφα μεγάλα πάρκα όπως το Hyde Park, το James Park ή το Green Park θα αναπτερώσει τις δυνάμεις σας για να συνεχίσετε. Για τις αγορές σας οι επιλογές είναι πολλές ξεκινώντας από την πασίγνωστη Oxford street, στα Harrod’s και στις υπαίθριες αγορές Portobello και Camden Town. Υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια με διαφορετικές κουζίνες σχεδόν από όλες τις γωνιές του κόσμου, καθώς και πολλά μπαρ και κλαμπ για την βραδινή σας διασκέδαση. Αν είστε λάτρεις του θεάτρου, το West End προσφέρει μεγαλειώδεις θεατρικές παραστάσεις.

Το Λονδίνο είναι μία πόλη που θα σας συναρπάσει και δεν θα την βαρεθείτε ούτε λεπτό!

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη

Για τα αεροπορικά εισιτήρια ή την διαμονή σας, σας προτείνουμε: smartbookings.gr. Για ομαδικά ταξίδια επισκεφθείτε την touristikapaketa.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
χαροντς λονδινου, χαροντς
Τυχαία Θέματα