Λάτρεις του Parkour…ετοιμαστείτε!

Η ομάδα ‘’Athens Parkour Classes’’ και η Αθηναϊκή Parkour κοινότητα, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Σεμινάριο Parkour στην Αθήνα, σε συνεργασία με την ομάδα Parkour Generations (Αγγλία), η οποία δραστηριοποιείται στη διδασκαλία και προώθηση του Parkour

σε όλο τον κόσμο. (Ευρώπη, Ασία, Αμερική) Στις 9 & 10 Μαρτίου 2013, δύο καταξιωμένοι και έμπειροι εκπαιδευτές από την Αγγλία, θα επισκεφτούν τη χώρα μας για πρώτη φορά, ώστε να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, στους νέους που ασχολούνται με το νέο αυτό άθλημα, αλλά και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν. Η πρώτη μέρα (9/3) θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής του Πανιωνίου (Νέα Σμύρνη) ενώ τη δεύτερη μέρα (10/3) θα βρεθούμε στο Πάρκο γύρω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ – Φάληρο ) για προπόνηση σε εξωτερικό χώρο, στο φυσικό περιβάλλον του Parkour.

Το Parkour είναι ένα νέο σχετικά άθλημα, το οποίο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα με γρήγορους ρυθμούς και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει περισσότερο γνωστό και να ξεκινήσουν κάποια νέα παιδιά που το θέλουν με ασφάλεια, μαθαίνοντας από ειδικούς του αθλήματος. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως εμπειρίας, από 14 μέχρι 92! χρονών και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και για όποιον ή όποια σκέφτεται να ξεκινήσει και δεν το έχει κάνει ακόμα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα χωριστούμε σε τουλάχιστον 3 γκρουπ ανάλογα με το επίπεδο του καθενός (πρωτάρηδες, αρχάριους και προχωρημένους) και αναλόγως θα διδάσκονται και θα εξασκούμαστε σε κατάλληλες τεχνικές. Θα έχουμε την ευκαιρία εκτός από το να διδαχτούμε και να εξασκηθούμε σε τεχνικές του Parkour, να μάθουμε και τρόπους εκγύμνασης και ενδυνάμωσης που ωφελούν στο Parkour, να πάρουμε ιδέες σχετικά με το πως θα πρέπει να ξεκινάμε τη προπόνηση μας και να προετοιμάζουμε το σώμα μας (ζέσταμα) αλλά και να τελειώνουμε τη προπόνηση μας (αποθεραπεία)

Κάθε μέρα θα διαρκέσει περίπου 5 με 6 ώρες, με μία ώρα διάλειμμα. Το Σάββατο πριν ξεκινήσει το workshop, στις 12:00μ. θα προηγηθεί μία συνάντηση όπου θα μιλήσουμε και θα συζητήσουμε τα πάντα περί Parkour , ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους καλεσμένους εκπαιδευτές και να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από τα χρόνια που ασχολούνται με το Parkour.

Keywords
Τυχαία Θέματα