Καμμένος: Γιατί να τα κουκουλώσουμε; Μαζί τα φάγαμε;- Όλη η ομιλία του στη Βουλή [βίντεο]

Ολομέτωπη επίθεση στην συγκυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ενώ συνέχιζε να κάνει έρευνα για το θέμα των CDS, κάποιοι του ζήτησαν να σιωπήσει, με αντάλλαγμα να αποσύρουν

την αγωγή που του έκαναν ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τι είπε:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μόλις κατήλθε εκ του Βήματος ο κύριος όμηρος ομήρου. Και δεν αναφέρομαι σε ονοματεπώνυμο. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το έγραψε ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής κ. Μπόλαρης, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είναι όμηρος απέναντι σε αυτά που έχει υπογράψει στον έτερο όμηρο, τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Όμηρος ομήρου και ο ένας και ο άλλος. Όμηρος ομήρου, όμως, ποιου, σε τι, για ποιον λόγο; Όμηροι, διότι υπήρξε η υπογραφή και των δύο. Και όταν λέω υπογραφή, δεν το λέω με την αφηρημένη έννοια.

Με την προσωπική του υπογραφή ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς δεσμευόμενοι προεκλογικά προς τους δανειστές υποσχέθηκαν την εφαρμογή της πολιτικής που τώρα εφαρμόζεται. Η πολιτική αυτή είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής του πρώτου μνημονίου, του δεύτερου μνημονίου και του επόμενου μνημονίου, μέχρι να φθάσουμε στο σημείο να παραδοθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας με το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της Γερμανίας και την κατάργηση των εθνών-κρατών, δηλαδή της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης και της υπαγωγής σε μία ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει η έννοια του έθνους-κράτους.

Χαίρομαι που είναι εδώ ο Υπουργός κ. Σταμάτης. Θυμάστε αυτόν τον φάκελο, κύριε Σταμάτη; Θα σας τον θυμίσω εγώ.

Ήταν 2010 στο γραφείο σας, παρουσία του σημερινού Πρωθυπουργού, τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όταν ζητήσατε να διερευνηθεί πού πήγαν τα CDS και μου αναφέρατε την εταιρεία AJ Partner του κ. Θεόδωρου Μαργέλου. Και σας έφερα το φάκελο. Σας παρέδωσα ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, το φάκελο για το πώς η οικογένεια Παπανδρέου έστησε το παιγνίδι με τους διεθνείς κερδοσκόπους για τα CDS. Το αποτέλεσμα;

Είμαστε σήμερα εδώ, έχετε γνώση του φακέλου, έχετε γνώση τι έχει αυτήν τη στιγμή στα χέρια του ο εισαγγελέας κ. Κορέας και ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης και έρχεστε εδώ ως Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παρισταμένου του εισηγητή, τότε γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν προσδιόριζε την επερώτηση για τον κ. Παπανδρέου, για να υπερασπιστείτε τον κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου.

Έρχεστε εδώ για να υπερασπιστείτε το συνέταιρο της κυβερνήσεώς σας, το σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Βενιζέλο. Και ουσιαστικά μετατρέψατε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ .

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κ. Κεφαλογιάννη όταν η οικογένειά του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Η στήριξη από τον κ. Βενιζέλο είναι πολύ σημαντική, γιατί αυτή τη λίστα, στην οποία η οικογένειά σας περιλαμβανόταν, την κράταγε στο σπίτι του ο κ. Βενιζέλος επί πάρα πολύ καιρό.

Και γι’ αυτό το λόγο είπε προηγουμένως ο κ. Βενιζέλος την εξής περίφημη φράση: «έχουν να κερδίσουν αυτοί που χρωστάνε μέσα και τα έβγαλαν έξω».

Α

Keywords
Τυχαία Θέματα