Η γκάφα του Κουμανταρέα: «Άμα βιάσεις μια γυναίκα, μπορεί και να το θέλει»

Μια αναφορά του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ προκάλεσε «βροχή» επικριτικών σχολίων.

Ο Μένης Κουμανταρέας προσπάθησε να πείσει τους συνομιλητές του στην εκπομπή της ΝΕΤ «Newsweek» ότι κάποιες φορές το κράτος βιάζει τον ανυπεράσπιστο πολίτη παρά τη θέλησή του.

Ενώ άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει…

είπε ο συγγραφέας.

Η άποψη αυτή του κ. Κουμανταρέα προκάλεσε την αντίδραση της Έλλης Στάη. «Μην το λέτε αυτό, δεν το θέλει, καμία γυναίκα δεν θέλει βιασμό», είπε η δημοσιογράφος. «Πιστεύω ότι αστειεύοταν», προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. «Αστείο ήταν, το ξεπερνάμε», ανέφερε και η Έλλη Στάη. Ο Μένης Κουμανταρέας δεν επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε, ούτε θέλησε να διευκρινίσει αν αστειεύοταν ή αν μέσω του σχήματος της υπερβολής προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει ότι το κράτος επιβάλλει συμπεριφορές στους πολίτες, ακόμη και χωρίς τη συναίνεσή τους.

Η εκπομπή είχε ως θέμα την πολιτική και ρατσιστική βία και ο 81χρονος συγγραφέας κλήθηκε  στο πάνελ, με αφορμή πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, έξω από το σπίτι του.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μένης Κουμανταρέας είχε υποστηρίξει πως έπεσε θύμα επίθεσης από έναν νεαρό «με ξυρισμένο κεφάλι και πολύ γυμνασμένο», φωτογραφίζοντας την Χρυσή Αυγή. «Δεν με έκλεψαν απλά με έδειραν και έφυγαν. Δεν φοβάμαι για μια επίθεση, φοβάμαι το φαινόμενο της βίας», είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Η επίμαχη αναφορά του κ. Κουμανταρέα «άμα βιάσεις μια γυναίκα μπορεί και να το θέλει…» προκάλεσε πάντως πολλά επικριτικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα