Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας: Ο γαϊδαρος του Ισημερινού…και τα γαϊδούρια της Βουλής!

Στον Ισημερινό το πήραν απόφαση…Του φόρεσαν γραβάτα, σήκωσαν πανό με το κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα, τον έβγαλαν φωτογραφία με τη σημαία της χώρας και του δημιούργησαν προσωπικό λογαριασμό στο Twitter. Tι άλλο χρειάζεται άλλωστε στις μέρες μας για να κατέβει κανείς στον πολιτικό στίβο;

Ο Don Burro, ένα συμπαθητικό τετράποδο- ένας απλός γαϊδαρος- κατεβαίνει για πρόεδρος.

Στην Ελλάδα τα πράγματα βέβαια

δεν είναι τόσο απλά. Αυτό που τα δυσκολεύει ουσιαστικά είναι η πληθώρα των επιλογών στην κατ ευφημισμόν «φάρμα των ζώων» της Βουλής.

Διότι αυτή η Βουλή τα έχει όλα. Κι είναι δύσκολο να επιλέξεις γάϊδαρο που θα σύρει το κάρο. Μπερδεύεσαι!

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά την πανίδα του Ελληνικού κοινοβουλίου:

-Οι νεοσσοί

Πρόκειται για τους δεκάδες νέους βουλευτές που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου. Δεν ευθύνονται για το παραμικρό για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν αλλά ακολουθούν κατά πόδας(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) την μαμά ή τον μπαμπά αρχηγό. Άλλοι γιατί έχουν καταλάβει ότι έτσι μόνο θα επιβιώσουν πολιτικά, άλλοι γιατί δεν θέλουν να χάσουν-τώρα που τους δόθηκε η ευκαιρία- την ζεστή «φωλιά» του Κοινοβουλίου και κάποιοι γιατί έχουν πειστεί ότι ακολουθώντας τις επιταγές του αρχηγού δεν διαταράσσουν την ισορροπία της κομματικής «φύσης».

Kάποιοι μάλιστα από τους νεοσσούς περιμέναν να φάνε από τις πρώτες μέρες κιόλας-έτσι τους είχαν πει οι παλιότεροι ότι γίνεται- αλλά δυστυχώς μέρες που είναι ότι πέφτει από τον Ευρωπαϊκό ουρανό…είναι με δόσεις!

-Οι μπούφοι

Φωλιάζουν σε τρύπες βράχων ή κουφάλες δέντρων και κυνηγούν το σούρουπο και την αυγή. (Περιμένουν δηλαδή την κατάλληλη ευκαιρία κρυμμένοι π.χ. μέχρι μια αυγή να βάλουν τη χώρα στην περιπέτεια του ΔΝΤ)

Ο μπούφος βέβαια έχει και την γνωστή μεταφορική έννοια του βλάκα, του κουτού (Εκεί θα μπορούσε κανείς να συμπεριλάβει όποιους υπέγραψαν τα μνημόνια…χωρίς να έχουν προλάβει να τα διαβάσουν!)

-Tα μεταναστευτικά πουλιά

Ήρθαν στη Βουλή μόνο για να ξεχειμωνιάσουν. Θα μείνουν όσο χρειαστεί μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουν αφήνοντας βέβαια τους πολίτες να κοιτάμε τον γκρίζο ουρανό ενώ εκείνοι θα απολαμβάνουν ξανά ηλιόλουστα τοπία. Και όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με τον ιό του Νείλου φέρνουν μαζί τους επικίνδυνες τροπολογίες, νομοθετικές ρυθμίσεις και διατάξεις που όταν αυτοί φύγουν εμάς θα μας μείνουν…κληρονομιά!

-Η γαλιάντρα

Δεν αφήνει κανέναν να ολοκληρώσει, μιλάει ασταμάτητα, διακόπτει τους πάντες και κάνει τα νεύρα συναδέλφων της…κρόσια( Είναι πουλί νέας εσοδείας)

-Τα χρυσόψαρα

Παρά το γεγονός ότι έχει αμφισβητηθεί επιστημονικά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η μνήμη του χρυσόψαρου είναι εξαιρετικά ασθενής (Ζουν στη γυάλα τους κι ενώ για παράδειγμα έλεγαν ότι ούτε «πεθαμένοι δεν θα πήγαιναν στη ΝΔ…βρίσκονται σήμερα στα έδρανα της) χωρίς να φταίνε βέβαια. Είπαμε, είναι η φύση τους!

-Τα ερμαφρόδιτα ζώα

Ένα τέτοιο ζώο είναι το χτένι. Όντας ερμαφρόδιτα, τα χτένια μπορούν να αλλάζουν φύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα