Γκολ και θέαμα στους χθεσινούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ

Το παιχνίδι Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι για τον 5ο όμιλο ξεχώριζε στα χθεσινά παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λίγκ, την ώρα που ο φιλόδοξος ΑΠΟΕΛ αγωνιζόταν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, στο «Καμπ Νου».

5ος όμιλος

Αντάξια της φήμης της η κοντρα Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον και την αγωνία με τους Βαυαρούς να υπερτερούν αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν. Η λύτρωση ήρθε λίγο πριν το τέλος και έστειλε στα αποδυτήρια

τους Γερμανούς με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο άλλο παιχνίδι η Ρόμα, συνέτριψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 5-1 δείχνοντας πως τόσο η Σίτι όσο και η Μπάγιερν πρέπει να πάνε στην Ιταλία με μεγάλη προσοχή γιατί έχουν απέναντί τους έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.

6ος όμιλος

Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και η ομάδα του του Γιώργου Δώνη έχασε μόνον με 1-0 από την Μπάρτσα που δεν μπόρεσε να πετύχει ευρύ σκορ όπως ήθελε και ίσως και να ήλπιζε.

Στο άλλο παιχνίδι τα βλέμματα ήταν στραμμένα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η UEFA φοβόταν για επεισόδια μεταξύ των Γάλλων και των Ολλανδών και για τον λόγο αυτό οι Αρχές είχαν επιστρατεύσει μέχρι και βέλγους αστυνομικούς για το παιχνίδι αυτό.
Τελικά η ισοπαλία (1-1) αφήνει μάλλον και τους δύο αντίπαλους ικανοποιημένους.


7ος όμιλος

Η εξαιρετική κατάσταση η Τσέλσι στο αγγλικό πρωτάθλημα, δεν μετατράπηκε σε νίκη στος πρώτο της εφετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι, το σημερινό απέναντι στην Σάλκε. Ο Ζοζέ Μουρίνιο σίγουρα δεν θα είναι ευτυχισμένος με το τελικό 1-1

Στο πρώτο ημίχρονο η Σπόρτινγκ είχε δοκάρι με τον Καρίγιο και εν συνεχεία η Μάριμπορ με τον Ραΐτσεβιτς, έχοντας επίσης 4-5 καλές στιγμές.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας της Λισαβόνας, ο Νανί, στην 6η του τελική προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει, λυτρώνοντας την ομάδα του στο 80ό λεπτό με εξαιρετικό αριστερό διαγώνιο σουτ από δεξιά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς στο 92′ ο γιος του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Λούκα, ισοφάρισε σε 1-1!

8ος όμιλος

Σε… πάρτι μετέτρεψε η Πόρτο την πρεμιέρα της στους ομίλους του Champions League, συντρίβοντας με σκορ 6-0 την Μπάτε Μπορίσοφ, στο «Ντραγκάο». Στο άλλο ματς του όγδοου ομίλου, Μπιλμπάο και Σαχτάρ Ντόνετσκ έμειναν στο 0-0.

Πόρτο-Μπάτε Μπορίσοφ 6-0

(5’, 32’, 57’ Μπραΐμι, 37’ Μαρτίνες, 61’ Λόπεθ, 76’ Αμπουμπακάρ)

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε στην αναμέτρηση η Πόρτο, αφού ύστερα από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Μπάτε, Τσέρνικ, ο Μπραΐμι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-0, μόλις στο 5’. Όπως είναι φυσικό, οι «Δράκοι» από εκείνο το σημείο και έπειτα είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, κάνοντας δύο τα τέρματά τους στο 32’, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του σκόρερ τους. Το… πάρτι των Πορτογάλων συνεχίστηκε, με τον Τζάκσον Μαρτίνες να βάζει και αυτός… το λιθαράκι του για το 3-0, πέντε λεπτά αργότερα, με αυτό να είναι και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Η μεγάλη… μέρα του Μπραΐμι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Αλγερινός εξτρέμ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-0 για τους «Δράκους» στο 57’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λόπεθ έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδας, με τον Αμπουμπακάρ να διαμορφώνει τελικό 5-0 από το 76ο λεπτό.

Πόρτο (Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραΐμι (59’ Εβάντρο), Ερέρα (69’ Τέγιο), Κουαρέσμα, Μαρτίνες (64’ Αμπουμπακάρ), Αντριάν Λόπεθ.

Μπάτε Μπορίσοφ (Γερμάνκοβιτς): Τσέρνικ, Χαγκούς, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Λιχτάροβιτς (53’ Γιάκοβλεφ), Βολόντκο, Αλεξίεβιτς, Ολέχνοβιτς (62’ Καρνίτσκι), Γκόρντεϊτσουκ, Ροντιόνοφ (71’ Σιγκνέβιτς).

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0

Η Σαχτάρ ήταν αυτή που «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό. Μάλιστα, οι Ουκρανοί έφτασαν κοντά στο να πάρουν και το προβάδισμα, αλλά ο Ιραϊθόθ αντέδρασε σωστά. Μάλιστα, οι παίκτες του Λουτσέσκου λίγο έλειψε να προηγηθούν λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Με μία καλή στιγμή στο 49’ ξεκίνησε η Μπιλμπάο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια τα… σκήπτρα του ματς πέρασαν ξανά στη Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Βάσκων ήταν «παρών». Έτσι, αφού κανείς δεν κατάφερε να σκοράρει, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό με το τελικό 0-0.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Γουρπέγι, Μπαλενθιάγα, Μπενιάτ (64’ Σουσαέτα), Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Ιμπάι Γκόμεθ, Ρίκο, Μουνιαΐν (75’ Ακέτσε), Αντούριθ (77’ Φερνάντεθ).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Κούτσερ, Σρνα, Ρακίτσκι, Αζεβέδο, Στεπανένκο, Φερνάντο (73’ Φρεντ), Ντάγκλας Κόστα, Άλεξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο (89’ Γκλάντκι), Τάισον (80’ Μάρλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα