Εμπορικό άνοιγμα της Κρήτης στην Πολωνία

Νέο εμπορικό άνοιγμα της Περιφέρειας Κρήτης αυτή την φορά στην αγορά της Πολωνίας. Συγκεκριμένα Πολωνική επιχειρηματική αποστολή αναμένεται να φθάσει σήμερα (Κυριακή) στην Κρήτη και θα παραμείνει έως τις 23 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιώντας συναντήσεις -Β2Β-με στόχο να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή ποιοτικών, πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία στην

Κρήτη.

Το εμπορικό άνοιγμα στην Πολωνία επιχειρείται από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της Κρητικής Οικονομίας, και την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό στο νησί. Η προσπάθεια οικονομικής-εμπορικής προσέγγισης της Πολωνίας στηρίζεται από τα Επιμελητήρια του νησιού, την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τους φορείς του τουρισμού.

Η Πολωνική αποστολή θα αποτελείται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς και από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων.

Στην Κρήτη θα βρεθούν επίσης η Ελληνίδα Πρέσβης στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, ο Πολωνός πρέσβης στην Ελλάδα Maciej, Krych ο Προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας Αλέξης Γεωργιάδης. Η Πολωνική αντιπροσωπεία θα έχει αύριο Δευτέρα στην Περιφέρεια Κρήτης στις 9:15 το πρωί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στην Πολωνική αποστολή θα συμμετέχουν και 3 δημοσιογράφοι από Πολωνικά μέσα ενημέρωσης, που θα καλύψουν και θα προβάλλουν την Κρήτη, τα Κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό, και τον πολιτισμό του νησιού μας.

Οι συναντήσεις -B2B- σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν ως εξής:

-21/10/2013 στα Χανιά για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων από τις 11:30 έως 18:30 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Ακτή Τομπάζη 31, Πλατεία Κατεχάκη , Χανιά – Ενετικό Λιμάνι) ενώ οι συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων θα γίνουν στο Μέγαρο του Επιμελητήριου Χανίων τις ίδιες ώρες.

-22 και 23/10/2013 στον Άγιο Νικόλαο για τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Ερμής (Ακτή Κούνδουρου) από τις 10: 30 έως 18:00.

Το ενδιαφέρον των Πολωνών επιχειρηματιών εστιάζεται κυρίως: στο παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές, τα φρούτα και οπωροκηπευτικά, την σταφίδα, τα τυροκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά και μέλι. Περί τις 60 Κρητικές εταιρίες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στις B2B συναντήσεις στα Χανιά και στο Λασίθι.

Keywords
Τυχαία Θέματα