Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών που θα μεταταχθούν

Ζήτημα ωρών είναι η ανακοίνωση των ονομάτων των υπο μετάταξη εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για τις 4.600 θέσεις σε λύκεια, γυμνάσια και δημοτικά. Στον τομέα των προσλήψεων, δεν πρόκειται να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές, καθώς αυτές θα είναι πολύ περιορισμένες, ενώ οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 2.500.Μετά την ολοκλήρωση
της κινητικότητας στα σχολεία αναμένεται να ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 1.000 άτομα, τη στιγμή που οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 12.000.Η ΟΛΜΕ, από την πλευρά, της συνεχίζει να αμφισβητεί τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Κωσταντίνου Αρβανιτόπουλου πως δεν θα γίνουν απολύσεις και ετοιμάζεται για να μπει στα «χαρακώματα» πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η ένταση στην Παιδεία δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά έχει επεκταθεί και στα Πανεπιστήμια, καθώς μέχρι τις 16 Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν οι λίστες με του 1.700 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αυτό αναμένεται να είναι και το κεντρικό ζήτημα στη σύνοδο των Πρυτάνεων που ξεκινάει στις 30 Αυγούστου στην Κέρκυρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ένταση, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ κατά οποιασδήποτε υπουργικής απόφασης για διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων.

Στην απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «οποιαδήποτε απομάκρυνση, μέσω διαθεσιμότητας, των διοικητικών υπαλλήλων (Μονίμων ή Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), θα έχει ανεπίστρεπτα αρνητικές συνέπειες για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πολυτεχνείου, το οποίο οδηγηθεί πρακτικά σε αδυναμία λειτουργίας».

Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει την Τρίτη η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ήδη την ανησυχία των μελών της για το φαινόμενο που παρατηρείται στα ΑΕΙ με την απομάκρυνση μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων έχει εκφράσει και η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα