«Ανεξάρτητοι Έλληνες» χωρίς Ανεξάρτητη Ελλάδα;

Ένα κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μοιάζει να συναντά πρόωρα το τέλος της διαδρομής του. Ακολουθεί όπως φαίνεται τη μοίρα της έννοιας του τίτλου του. Διότι όσο παρασκήνιο κι αν υπάρχει πίσω από την εσωκομματική αποσύνθεση, ένα είναι το βέβαιο: Δεν μπορούν να υφίστανται «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ενώ δεν υπάρχει Ανεξάρτητη Ελλάδα.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Το εσωκομματικό παρασκήνιο οργιάζει

μεν, οδηγεί δε, πολύ σύντομα και σε ντόμινο που θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, θα αναδιατάξει την κεντροδεξιά και την Αριστερά, αλλά όλα αυτά λίγη σημασία έχουν. Όσο ανεχόμαστε το Στουρνάρα, ως ατόφιο φρούραρχο των Ες –ες, να στέλνει επιστολή – πρόκληση στον Διοικητή της ΔΕΗ, με την οποία τον καλεί να παραβιάσει το νόμο και να εισπράττει το κατοχικό χαράτσι, ένα κόμμα με τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συνιστά τραγική ειρωνεία.

Όσο ανεχόμαστε μια κυβέρνηση «φυτεμένη» από τις δυνάμεις κατοχής που καταθέτει το φορολογικό νομοσχέδιο πρώτα προς έγκριση της Τρόικα κι ύστερα το φέρνει, προς ψήφιση, στην Ελληνική Βουλή, όχι μόνο το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι τραγική ειρωνεία, αλλά και η Ανεξάρτητη Ελλάδα αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο…

Είναι προφανές πως μας οδηγούν σε ακρότητες. Είναι φανερό, επίσης, ότι στην αναγκαία νέα επανάσταση των Ελλήνων, δεν μπορεί να ηγηθεί κάποιος που απλώς … αυτοικανοποιείται προβάροντας το κοστούμι του κομματικού αρχηγού. Ούτε οι προσκυνημένοι που κυβερνούν μπορούν να υπογράψουν κάποιο νέο ξεκίνημα. Όσο ο σφυγμός αυτής της χώρας χτυπά, παίρνοντας τόνο από το μεγάλο ψέμα ότι «χρωστάμε» κι ότι το «καρκινογόνο» Ευρώ συνιστά τη μόνη λύση – και όσο υπάρχουν πολίτες που τρώνε αυτό το παραμύθι , η χώρα θα βαδίζει σε παγιδευμένα βήματα. Βήματα τα οποία, μοιραία, οδηγούν στο απόλυτο κενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα