Αναστέλλει για ένα μήνα τη λειτουργία της η SOVEL Α.Ε θυγατρική της ΣΙΔΕΝΟΡ!- Αγωνία για 320 εργαζομένους

Στο δύσβατο και κακοτράχαλο μονοπάτι της ανεργίας μπήκαν άλλοι 320 εργαζόμενοι μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της ΣΙΔΕΝΟΡ ότι η θυγατρική SOVEL Α.Ε., σε συνεννόηση με τους περίπου 500 εργαζομένους της, προβαίνει σε προσωρινή αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου στον Αλμυρό Μαγνησίας για τον μήνα Μάρτιο. Συνολικά 320 άτομα θα τεθούν

σε διαθεσιμότητα από το εργοστάσιο της SOVEL για τρεις εβδομάδες, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου, ενώ την τέταρτη εβδομάδα του μήνα οι εργαζόμενοι θα λάβουν υποχρεωτική άδεια.

Ωστόσο, με την ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η παραπάνω κίνηση δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας SOVEL και κατ΄ επέκταση του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της απρόσκοπτα. Η ΣΙΔΕΝΟΡ, με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, απευθυνόμενη προς το επενδυτικό κοινό, αναφέρει ότι προχωρεί στην κίνηση αυτή λόγω της δύσκολης εγχώριας οικονομικής συγκυρίας που πλήττει κατεξοχήν την οικοδομική δραστηριότητα, των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τις κύριες εξαγωγικές αγορές (Βαλκάνια) και με στόχο την προσαρμογή της παραγωγής στη χαμηλή ζήτηση προϊόντων οικοδομικού χάλυβα.

Η ζήτηση στην αγορά χάλυβα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σύγκριση με τα δεδομένα προ κρίσης έχει μειωθεί κατά 85%, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν επηρεαστεί από καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πωλήσεις

Η ΣΙΔΕΝΟΡ διευκρινίζει ότι οι πωλήσεις των προϊόντων θα συνεχιστούν κανονικά κατά την περίοδο αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου για την εξυπηρέτηση των πελατών, όπως και η προμήθεια πρώτων υλών (scrap), με στόχο να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της SOVEL έχουν επενδυθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ την τελευταία τετραετία και ότι σχεδιάζονται πρόσθετες νέες επενδύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.

Το βιομηχανικό συγκρότημα της SOVEL στον Αλμυρό Βόλου περιλαμβάνει χαλυβουργείο, ελασματουργείο, μονάδα παραγωγής δομικού πλέγματος, σωληνουργείο και βοηθητικές μονάδες, είναι εγκατεστημένο σε συνολική έκταση 770 στρεμμάτων. Η ΣΙΔΕΝΟΡ κατέχει το 64% της SOVEL, την οποία εξαγόρασε το 1996 και ήταν μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές εκείνη την εποχή για την εταιρεία, αφού συνεισφέρει πάνω από το 40% στην παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων χάλυβα.

Keywords
Αναζητήσεις
sidenor littourgia
Τυχαία Θέματα