Oι 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται

Επιβεβαιώθηκε, όπως όλα δείχνουν, η λίστα με τους 6.500 υπαλλήλους που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014 καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην Τρόικα έγινε αποδεκτό.

Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου και αυτή τη φορά θα προκύψουν μέσω μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Από πού

θα γίνουν οι απολύσεις

Μέσα στους επόμενους μήνες υπάλληλοι από τις συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι μπαίνουν στο στόχαστρο, σύμφωνα με το «Έθνος».

Η μεγαλύτερη δεξαμενή αναμένεται να είναι αυτή της διαθεσιμότητας καθώς προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου 3.600 υπάλληλοι.

Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1.050 θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η λίστα με τις απολύσεις

-3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

-1.050 απολύσεις από τις συγκοινωνίες

-1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων

-Απολύσεις στο υπουργείο πολιτισμού

-Απολύσεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε θα γίνουν άλλες απολύσεις μέσα στη διετία 2015-2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα