O «Ρομπέν των Δασών» απειλεί την ΙΚΕΑ να κάνει περισσότερες αγαθοεργίες!

Ο σουηδικός όμιλος επίπλων ΙΚΕΑ έχει λάβει πλήθος απειλητικών επιστολών στη Γαλλία, στις διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν αντίποινα από σήμερα εάν δεν προσφέρει μεγαλύτερες δωρεές σε αγαθοεργίες, ενημέρωσαν σήμερα συγκλίνουσες πηγές, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Λε Παριζιάν.

«Η ΙΚΕΑ έλαβε ηλεκτρονικά μηνύματα που απαιτούσαν να κάνει

η εταιρεία πιο σημαντικές δωρεές σε αγαθοεργίες, και σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία θα υφίστατο πράξεις αντιποίνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του γίγαντα των επίπλων.

«Ο εκβιασμός αυτός προσπαθεί να βλάψει την εικόνα της επιχείρησης», καταγγέλλει η διεύθυνσή της, υπογραμμίζοντας πως το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έχει χρηματοδοτήσει με σχεδόν 82 εκατ. ευρώ διάφορα προγράμματα σε όλον τον κόσμο από το 2012.

Η κατάσταση λαμβάνεται «σοβαρά υπόψη» τόσο από τη σουηδική εταιρεία, όσο και από τις διωκτικές αρχές, εξαιτίας της διορίας που ετέθη για σήμερα, επισήμανε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση. Οι απειλητικές επιστολές φέρουν την υπογραφή Franck Steel και Robin Wood και προέρχονταν από μία ανύπαρκτη διεύθυνση στο Παρίσι, επιβεβαίωσε η ίδια πηγή.

Το 2011 τα καταστήματα της ΙΚΕΑ σε Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Δημοκρατία της Τσεχίας και Γερμανία, ήδη είχε αποτελέσει στόχο απειλών, που υλοποιήθηκαν με μικρές αυτοσχέδιες βόμβες που ενεργοποιούνταν από ξυπνητήρι.

Τότε οι εκβιαστές αξίωναν έξι εκατ. ευρώ. Δύο Πολωνοί είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, στα βορειοδυτικά της χώρας και είχαν ομολογήσει την πράξη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα