H γλυκιά συνταγή της ημέρας: Ψητές μπανάνες με παγωτό και sauce σοκολάτας

Και επειδή ένα δροσερό και εύκολο γλυκάκι δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο σας προτείνουμε μία εύκολη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή!! Με φθηνά υλικά, αλλά και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τον πειρασμό που συνδυάζει σοκολάτα και φρούτα!!!! Και σίγουρα και εσείς και αυτοί που θα το δοκιμάσουν θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Μπανάνες που ψήνονται και συνοδεύονται με παγωτό και περιχύνονται με σάλτσα σοκολάτας

σε 3 βήματα.

Ένα πανεύκολο γλύκισμα με πλούσια γεύση.

Υλικά
6 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
30 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Για τη σάλτσα σοκολάτας
120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλτε τις μπανάνες με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω σε ένα σκεύος 3 εκατοστών βάθους και διαστάσεων 30 x 19 εκατοσ. Βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να λιώσουν ζάχαρη κα βούτυρο και να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τις μπανάνες και ψήστε τες στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τες 5 λεπτά να κρυώσουν.
2. Στο μεταξύ φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά τα κομμάτια σοκολάτας και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι.
3. Για να σερβίρετε βάλτε πάνω από τις ψητές μπανάνες σας μπάλες παγωτού και περιχύστε με τη σάλτσα σοκολάτας. Πασπαλίστε με χοντροκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα και σερβίρετε.

Keywords
Αναζητήσεις
συνταγή για μπανάνα στο φούρνο
Τυχαία Θέματα