Daily Mail: Κρίση; Ποιά κρίση; Στην Ελλάδα ετοιμάζουν πίστα για Φόρμουλα 1

Toν γύρο του κόσμου διανθισμένη με επικριτικά σχόλια κάνει η είδηση της κατασκευής πίστας της φόρμουλας 1 στη χώρα μας εν μέσω κρίσης.

Διαβάστε τι γράφει για το θέμα η Daily Mail:

Κρίση στην ευρωζώνη; Ποια κρίση; Στην Ελλάδα ετοιμάζουν πίστα για την F1. Το κόστος ανέγερσης του σιρκουί στην Χαλανδρίτσα της Πάτρας θα φτάσει τις 75 εκατ. λίρες.

Ουσιαστικά, η πίστα θα κοστίσει στην Ελλάδα

94,6 εκατ. ευρώ, τα 28,92 εκ των οποίων θα καλύψει το ελληνικό κράτος με τη μορφή επιχορήγησης.

Την ώρα που οι απελπισμένοι Έλληνες κατεβαίνουν κάθε ήμερα στους δρόμους, κανείς δεν θα περίμενε ότι στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν η δημιουργία πίστας για την Formula 1. Μια τέτοια κίνηση θα «ενοχλήσει» ιδιαίτερα τους πολίτες της Ευρωζώνης η οποία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης επειδή η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ελέγξει το πρόβλημα χρέους της.

Ωστόσο, η εν λόγω κίνηση είναι πολύ πιθανό να εξοργίσει και τους Έλληνες που αναγκάζονται να υποστούν τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η Daily Mail αναφέρεται μάλιστα και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα την προηγουμένη εβδομάδα κατά το μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ.

Τη δημιουργία πίστας για την Formula 1 στην Ελλάδα σχολιάζει και το γαλλικό Europe 1.

Η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα δεν εμποδίζει τη χώρα από το να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας διεθνούς πίστας για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η  Ελλάδα κατάφερε να αποδεσμεύσει την επιδότηση των 28,9 εκατομμυρίων ευρώ για τη κατασκευή μιας διεθνών προδιαγραφών πίστας στην Χαλανδρίτσα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διεξαγωγή των αγώνων της Formula 1.

Σύμφωνα με το Bloomberg, θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις, όπως τους παγκόσμιους αγώνες μοτοσικλέτας, Moto Gp καθώς επίσης και για τους αγώνες πρωταθλήματος καρτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα