Aστυνομικοί έβλεπαν πορνό και ο κρατούμενος πέθαινε (Bίντεο)

Δύο αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μπέρμινγκχαμ συνέλαβαν έναν 39χρονο, επειδή ήταν μεθυσμένος και αφού τον έβαλαν σε κελί, παρακολουθούσαν ταινίες πορνό στον υπηρεσιακό τους υπολογιστή.

Ο 39χρονος κρατούμενος όμως έπασχε από καρδιοπάθεια και λίγο αργότερα ξεψύχησε στο κελί του, ενώ, όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος του αστυνομικού τμήματος, οι αστυνομικοί είτε εξακολουθούσαν να βλέπουν πορνό, είτε μιλούσαν στο τηλέφωνο.

Το τραγικό περιστατικό με θύμα τον 39χρονο Lloyd Butler συνέβη τον Αύγουστο του 2010, αλλά τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων της Αστυνομίας, (IPCC) που διερεύνησε την υπόθεση μετά από αίτημα των συγγενών του νεκρού.

Ο επικεφαλής της επιτροπής ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 39χρονου και δήλωσε ότι οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί ότι ο νεαρός άντρας χρειαζόταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία και όχι στη φυλακή.

Στους δύο αστυνομικούς που είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ δόθηκαν γραπτές προειδοποιήσεις, ενώ στον πολιτικό υπάλληλο επιβλήθηκε περαιτέρω εκπαίδευση.

Η έκθεση τόνισε ότι γενικότερα παρατηρούνται λάθη των αστυνομικών αρχών στον χειρισμό υποθέσεων, ενώ η υπόθεση του 39χρονου ανέδειξε ότι δεν τηρούνται ορθές πρακτικές στις διαδικασίες κράτησης και συχνά οι αστυνομικοί δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η μητέρα του 39χρονου δήλωσε μέσω του δικηγόρου της ανακουφισμένη που έμαθε τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου του γιου της, αλλά ταυτόχρονα θυμωμένη και λυπημένη που έμαθε ότι θα μπορούσε ο θάνατος του γιου της να είχε αποφευχθεί, αν δεν είχαν παραληφθεί κάποιες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα