20.000 διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου- Έφθασαν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία

Mε αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας οι περίπου 20.000 διαδηλωτές έφθασαν πριν από λίγο στην Αμερικανική πρεσβεία.

Οι φοιτητές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου, ενώ ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Ο κύριος όγκος της πορείας ανηφόρισε από την Σταδίου

προς τη Βουλή και ακολούθως μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το «παρών» στην πορεία δίνουν σπουδαστές, μέλη κομματικών παρατάξεων και πλήθος κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, εκεί βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις, αλλά και άνθρωποι, οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις. Συνολικά, οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε 15.000-20.000.

Περί τις 6 το απόγευμα η πορεία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ έκλεισαν με κλούβες το δρόμο σε Κηφισίας, Φειδιππίδου και Μεοσγείων, σε μια εμφανή προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών προς την πρεσβεία του Ισράηλ.

Φωτό: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα