Πάντα Ροκ μόνο η Βέμπο

Σε λίγο στη πόλη μας. Τίποτα δεν μας σόκαρε. Ούτε το θέμα, ούτε ο τίτλος, ούτε η αφίσα, ούτε η επιλογή της πρωταγωνίστριας, ούτε η επιλογή του σκηνοθέτη. Αυτό που μας τίναξε τα μυαλά στον αέρα ήταν το «ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΕΥ». Κι όμως καλέ μου θεατρόφιλε στην Ελλάδα γίνονται ακόμα πράγματα.

Το «Πάντα ροκ, μόνο η Βέμπο...», που σκηνοθετεί ο Χάρης Βορκάς (για τους αδιάβαστους, Χάρης Βόρκας: ο Τέλης, ο κολλητός του Λεωνίδα στο 10’ λεπτά
κήρυγμα και αργότερα γερμανός στρατιώτης στην όπερα «Μάλα») στον «Ορφέα», είναι ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «στο μοναδικό ρεπερτόριο, ελαφρό ευρωπαϊκό και αρχοντορεμπέτικο» της Σοφίας Βέμπο (1910-1978), το οποίο, ηθελημένα ή όχι, θα ξανασφίξει τους δεσμούς με το παρελθόν μας.

Το αφιέρωμα στην Βέμπο έχει ως βασική ερμηνεύτρια την Κατερίνα Ρανιέρη (ουφ, ούτε αυτή την ξέρετε, γρήγορα στα google και στα youtube), η οποία θα συνοδεύεται από ζωντανή επί σκηνής ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Άγγελου Δαμίρη.

Η παράσταση εμπλουτίζεται με οπτικοακουστικό υλικό που ιχνογραφεί τη ζωή και την καριέρα της θρακιώτισσας τραγουδίστριας και ηθοποιού Σοφίας Μπέμπο _όπως ήταν το πραγματικό επώνυμό της.

Και για το τέλος το καλύτερο. Την επιλογή τραγουδιών κάνει η Καίτη Γκρέυ. Βρε λες να ναι συνωνυμία; Αν όχι βρείτε μου ποιος το σκέφτηκε να πάω να του φιλήσω το χέρι και να υποκλιθώ μπροστά του. Είναι τεράστιος και τον αγαπώ.

Ορέ τι θα τραβήξουμε και φέτος το χειμώνα. Δε μας φτάνανε όλα τ’άλλα….
Pig
Keywords
Τυχαία Θέματα