Ώρα για θερινό σινεμά: Ο Ζέφυρος άνοιξε!

Ναι, ναι, ξέρουμε... Σας φαίνεται ακόμα νωρίς για θερινό σινεμά. Αλλά ο καιρός πια αρχίζει να μυρίζει... καλοκαίρι, σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Μάιο και ο θρυλικός θερινός κινηματογράφος των Πετραλώνων “Ζέφυρος” έκανε όπως πάντα την αρχή...
Από τα πολύ αγαπημένα μας θερινά στέκια (και όχι μόνο δικό μας φυσικά) ο Ζέφυρος ξεκίνησε τις προβολές για τη φετινή θερινή σεζόν, πιστός στο ραντεβού του με τους σινεφίλ (ανοίγει κάθε
χρόνο αμέσως μετά το Πάσχα), με το αριστούργημα του Τσίγκα Βερτόφ “Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή”, που θα προβάλλεται μέχρι τις 25 Απριλίου.

Από την ταινιοθήκη του Ζέφυρου και της New Star το βωβό αριστούργημα του σοβιετικού κινηματογράφου, γυρισμένο το 1929, έχει υμνηθεί από τους κριτικούς και θεωρείται “μία από τις πιο όμορφες και πρωτοπόρες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ”. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιδιόμορφο ντοκιμαντέρ, που παρακολουθεί τη ζωή των κατοίκων της Οδησσού και άλλων πόλεων της Σοβιετικής Ένωσης από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Είναι από τις ταινίες που λατρεύουμε να βλέπουμε στον Ζέφυρο (διότι όλοι ξέρουν ότι στον Ζέφυρο δεν πας για να δεις το Transformers!!!) παρέα με άλλους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ στην πανέμορφη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, στην οδό Τρώων με τα καφενεδάκια, τα ουζερί και θέα τον Φιλοπάππου. Διότι μετά την ταινία επιβάλλεται να πεταχτείς για ένα ουζάκι (με τα συνοδευτικά) για να τη συζητήσεις. Ή αν θες κάτι πιο... διεθνές, το Chez Lucien (λατρεμένο γαλλικό μπιστρό) είναι εντελώς δίπλα και το “Κλουβί” λίγο πιο κάτω ξαγρυπνά για χάρη σου με δροσιστικά κοκτέιλς!

Το καλοκαίρι για εμάς αρχίζει από τώρα...

Του Δημήτρη Χαλιώτη
Keywords
Τυχαία Θέματα