Οι “Αγριοχρίστανοι”, το marketing και η Χρυσή Αυγή!

Δηλαδή τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τέτοια εμμονή με πενήντα θρησκόληπτους παράφρονες που για ακόμα μία φορά έκαναν την εμφάνισή τους (την κυρία Λουκά την είδε κανείς;) ουρλιάζοντας κάτι... “χριστιανικά” έξω από το θέατρο Χυτήριο; Το έργο το έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτή τη φορά έχει ενδιαφέροντες guest stars!
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα όντα βγήκαν από τα λαγούμια τους για να αρθρώσουν τις άναρθρες κραυγές τους (ουγκ! ουγκ!) και να δημιουργήσουν σαματά! Το έχουν ξανακάνει. Στον “Τελευταίο Πειρασμό” του Σκορσέζε, στην
επίσκεψη του Πάπα και φυσικά στις περιβόητες Λαοσυνάξεις, που είχαν την τιμητική τους.

Μην ανοίξουμε πάλι αυτή τη συζήτηση για τα αυτονόητα περί ελευθερίας της έκφρασης και τέχνης; Ποια “ελευθερία”; Ποια “τέχνη”; Και ποια “έκφραση”; Για τα... “ουγκ” μιλάμε! Τους είναι παντελώς άγνωστες λέξεις και οι τρεις! Αλλά δεν μπορώ κι αυτές τις λεκτικές υπερβολές του τύπου “Μεσαίωνας έξω από το Χυτήριο!” Συγγνώμη, κυρία μου, αλλά δεν θα με γυρίσουν στον Μεσαίωνα πενήντα παράφρονες που αποφάσισαν να ξαμολυθούν με τη Βίβλο ανά χείρας στην Ιερά Οδό προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Όλο αυτό είναι ικανό για να διαφημιστεί επαρκώς η εν λόγω παράσταση... Είναι ικανό για να χαρίσει ένα κολακευτικό κοντινό πλάνο στην κυρία Βάσια Παναγοπούλου πίσω από τα κάγκελα του θεάτρου της να δίνει τον αγώνα της για την ελευθερία της έκφρασης... Αλλά δεν είναι ικανό για να με γυρίσει στον Μεσαίωνα! Στον Μεσαίωνα έκανε φιλότιμες προσπάθειες να με γυρίσει πριν από καμιά δεκαετία ο Μακαριστός Χριστόδουλος, άριστος καθοδηγητής των “ουγκ”, αλλά ευτυχώς τον μάζεψε γρήγορα ο “Μεγάλος” (τελικά λες να υπάρχει Θεός;), διότι δεν θέλω να φανταστώ το εκρηκτικό δίδυμο Χριστόδουλος - Χρυσή Αυγή σήμερα!

Δεν θα ασχολιόμουν καν με το εν λόγω θέμα, που ως συνήθως πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι του αρμόζουν, αν δεν είχαμε νέες αφίξεις στον θίασο! Τα “μπρατσωμένα ουγκ” της Χρυσής Αυγής, βουλευτές πλέον, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Στον δρόμο που χάραξε η κυρία Λουκά (“όπου δω κάμερα τρέχω κι εγώ!”) οι Χρυσαυγίτες έσπευσαν να αρθρώσουν κάτι ακατάλληπτα για το Έθνος, τον Χριστό, τους ομοφυλόφιλους (αγαπημένο θέμα συζήτησης), να δηλώσουν ότι από εδώ και πέρα τέτοιες παραστάσεις θα “κόβονται” (να μην ξεχάσω να στείλω κι αυτό το κείμενο για έγκριση στη Χρυσή Αυγή!), να ρίξουν τις μπουνιές τους (σε αυτό τον τομέα ως περήφανα ουγκ τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα) και να πρωτοτυπήσουν ακυρώνοντας... συλλήψεις!

Ναι, ναι! Αυτό ίσως να ήταν και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του έργου (του παραλόγου). Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κύριος Παππάς, πήρε μέσα από τα χέρια των αστυνομικών και την κλούβα των ΜΑΤ έναν γηραιό “αγριοχρίστανο” που είχε συλληφθεί νωρίτερα. Τον πήρε με την ησυχία του. Μην φανταστείτε ότι διαπληκτίστηκε. Γιατί απορείτε; Την απάντηση την έδωσε αργότερα ο υπεύθυνος της αστυνομίας εκεί. “Η σύλληψη ήταν εικονική!” είπε. Καταλάβατε; Ήταν κάτι σαν... γύρισμα ας πούμε! Cut! Το έχουμε! Πάμε στην επόμενη λήψη!

Keywords
Τυχαία Θέματα