Μαντώ live: Ρούχο θλιβερό

Και ωραία ποπ έκανε κάποτε. Και μια χαρά καλτ είναι τώρα. Και αν αγαπάς την υπερβολή, όπως εγώ, ευχαριστιέσαι τις νότες που φτάνουν στα ουράνια. Και μαγαζί δευτεροκλασάτο, συνοικιακό στον Πειραιά ακούς. Και λες θα πάω. Και πήγα. Και έφυγα γεμάτος. Με θλίψη και απορίες. Γιατί βρε κοριτσάκι μου; Γιατί;

Παρασκευή βράδυ στο Sports
Club, άκρως δελεαστικό το απαράδεκτο όνομα για live μαγαζί, στις 21:30 η Μαντώ θα τραγουδήσει τις μεγάλες τις επιτυχίες. Τα μόνα που ήξερα και υπήρξαν υπεραρκετά για να πείσω φίλους να πάμε.

Σοκ πρώτο. Ο χώρος. Είπαμε αγαπάμε το καλτ και την παρακμή, αλλά έχουμε κι ένα όριο. Μα αφίσες του Δομάζου, του Σιδέρη και του Σαραβάκου και θέλει άνεμο η αγάπη, πάει; Δεν πάει. Όσο χιούμορ και να χεις.

Σοκ δεύτερο. Η μπουζουκοσυμπεριφορά, που μάλλον έχει ποτίσει στο μυαλό της Μαντώς, Μαντούς, πως στο διάολο είναι το σωστό, δεν ξέρω κι εγώ κι ενώ η αφίσα έλεγε έναρξη στις 21:30, η Μαντώ έκανε είσοδο στο μαγαζί στις 23.30 παρήγγειλε το ποτό της, άφησε τον καλό κυριούλη και κιθαρίστα της να μας γονατίσει, συγνώμη να μας διασκεδάσει, με κλασικά ποπ-ροκ σουξέ και κατά τις 12 και κάτι αποφάσισε να μας κάνει την τιμή.

Και ανέβηκε. Και το κοινό την χειροκρότησε, της αφιέρωσε 2 λεπτά προσοχής και μετά της γύρισε την πλάτη και ασχολήθηκαν με τα τούρκικα σήριαλ, με την Χρυσή Αυγή, την κρίση, την Μελέτη, τα γκομενικά τους και πολλά πολλά άλλα, αλλά ελάχιστα με την Μαντώ.

Και αυτή με την σειρά της μας το ανταπέδωσε. Μία νότα της προκοπής δεν ακούσαμε από το υπέροχο λαρύγγι της. Και καλά εμάς δεν μας σεβάστηκε. Αλλά τον Δομάζο; Τον Σαραβάκο; Κανένας σεβασμός στα ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου.

Και αφού τραγούδησε τα ποπ σουξέ της, λες κι ήταν στο μπάνιο της, μας άφησε να συνεχίσει το ποτό της και επέστρεψε μετά για το δεύτερο πρόγραμμα. Το λαϊκό. Καμία διαφορά.

Δεν της αξίζει αυτή η παρακμή. Όσο και αιχμηρός και κακός να θες να γίνεις. Αλλά τελικά η αισθητική είναι πιο σημαντικό πράγμα από το ταλέντο κι αυτή ορίζει τελικά τις καριέρες.

Πάντως ότι και να γράφω εγώ κι όταν κι αν είπαμε με τους φίλους μου την επόμενη, αυτή με δύο ωρίτσες έβγαλε τα δίδακτρα για τα αγγλικά του παιδιού της. Λίγο πράγμα το χεις σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.
Pig
Keywords
Τυχαία Θέματα