“Oδύσσεια” του Ρόμπερτ Ουίλσον: Αγοράστε τα εισιτήριά σας!

Λάβετε θέσεις... Το θεατρικό γεγονός του χειμώνα πλησιάζει και, ως γνωστόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων από το Εθνικό Θέατρο για την “Οδύσσεια” του κορυφαίου αμερικανού σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ουίλσον, βασισμένη στο έπος του Ομήρου...
Η πολυαναμενόμενη και πολυδάπανη (ο προϋπολογισμός
ανέρχεται στα 700.000 ευρώ!) παραγωγή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (κτίριο Τσίλερ) με τις παραστάσεις να διαρκούν μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και η παράσταση θα μετακομίσει στο Piccolo Teatro του Μιλάνου.

Ο Σταύρος Ζαλμάς (Οδυσσέας), ο Νικήτας Τσακίρογλου (Τειρεσίας), η Μαρία Ναυπλιώτου (Καλυψώ), η Λυδία Κονιόρδου (Αρήτη), η Βίκυ Παπαδοπούλου (Ναυσικά), η Ζέτα Δούκα (Σειρήνα), ο Αποστόλης Τότσικας (Τηλέμαχος) είναι μόνο μερικοί από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, που σίγουρα θα είναι το θεατρικό talk of the town του φετινού χειμώνα!

Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα χωριστεί σε πέντε ζώνες: Στην διακεκριμένη τα εισιτήρια θα κοστίζουν 40 ευρώ. Στην Α’ ζώνη, 35 ευρώ, στην Β’ ζώνη 25 ευρώ, στην Δ’ ζώνη 16 ευρώ, όσο και το φοιτητικό. Παράλληλα, το Εθνικό σχεδιάζει να προσφέρει διάφορα οικογενειακά πακέτα (για παράδειγμα: δύο γονείς συν ένα παιδί στα 52 ευρώ, κ.ο.κ).

Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου (Αγίου Κωνσταντίνου 22 – 24 και Πανεπιστημίου 48), με πιστωτική κάρτα στο 2107234567 και στο www.n-t.gr.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σχεδιασμός σκηνικού, Σχεδιασμός φωτισμών: Robert Wilson
Κείμενο: Simon Armitage
Δραματουργία: Wolfgang Wiens
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Ann-Christin Rommen
Σχεδιασμός κοστουμιών: Yashi Tabassomi
Συνεργάτης – Σχεδιασμός σκηνικού: Stephanie Engeln
Μουσική επίβλεψη: Hal Willner
Συνεργάτης σχεδιαστής φωτισμών: Scott Bolman

Μετάφραση κειμένου στα ελληνικά - Δραματολογική υποστήριξη: Γιώργος Δεπάστας
Μουσική - πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου
Σχεδιασμός ήχου: Studio 19 – Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Τριανταφύλλη
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρία Τσαγκάρη
Βοηθός ενδυματολόγου: Βασιλική Σύρμα

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Θανάσης Ακκοκαλίδης, Γιώργος Γλάστρας, Ζέτα Δούκα, Σταύρος Ζαλμάς, Μαριάννα Καβαλιεράτου, Λυδία Κονιόρδου, Αλεξάνδρος Μυλωνάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιώργος Τζαβάρας, Αποστόλης Τότσικας, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιωργής Τσαμπουράκης, Κοσμάς Φοντούκης.

Photos: Εύη Φυλακτού
Keywords
Αναζητήσεις
ζαλμας οδυσεας
Τυχαία Θέματα