Βίκτορ Γιανουκόβιτς: Στο Κίεβο έγινε πραξικόπημα «από συμμορία»

Λόγο για πραξικόπημα στο Κίεβο έκανε ξανά ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και εκτοπίστηκε παράνομα «από τη συμμορία» στην ουκρανική κυβέρνηση.

Σε διάγγελμά του το μεσημέρι της Τρίτης από το ρωσικό Ροστόφ επί του Ντον, στην Αζοφική Θάλασσα, ο Γιανουκόβιτς επέρριψε στη νέα ηγεσία του Κιέβου τον «κίνδυνο να αποσχιστεί η Κριμαία» και απέρριψε τη νομιμότητα των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

«Είμαι

ακόμη ζωντανός, είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, και επιπλέον ο ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, και είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες δεν θα υπάκουσαν τις διαταγές εγκληματιών» είπε ο Γιανουκόβιτς.

«Δεν παραιτήθηκα από την προεδρία, δεν εγκατέλειψα τη χώρα» είπε ο έκπτωτος πρόεδρος, λέγοντας πως βρισκόταν στο Χάρκοβο όταν «πραξικοπηματικά», όπως είπε, η «συμμορία στο Κίεβο» καταλάμβανε την εξουσία.

Ο Γιανουκόβιτς επέκρινε επίσης την παροχή οικονομικής στήριξης από τις ΗΠΑ στο Κίεβο, λέγοντας πως «από όσο ξέρω, η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων που ήρθαν στην εξουσία πραξικοπηματικά».

The post Βίκτορ Γιανουκόβιτς: Στο Κίεβο έγινε πραξικόπημα «από συμμορία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα