Βενιζέλος: Φάγαμε τον γάιδαρο στην ουρά θα μείνουμε;

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Με ισχυρή δόση αυτοκριτικής σε πολλαπλά επίπεδα ο Βαγγέλης Βενιζέλος περιέγραψε ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξ αιτίας της πολιτικής όπως είπε που εφαρμόζει η αντιπολίτευση στη χώρα.

Η πρωτόπλαστη Εύα και το προπατορικό αμάρτημα του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη και κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόμματος του , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι… Η κατάσταση

της χώρας είναι δυστυχώς ζοφερή και επικίνδυνη. Γιατί βιώνουμε μια εντυπωσιακή και από ένα σημείο και μετά αδικαιολόγητη αντίφαση: η χώρα, με χίλιους κόπους και βάσανα, με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού, με τις θυσίες των ελληνικών οικογενειών ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας και της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και την κρίση. Φάγαμε πραγματικά τον γάιδαρο,και μας έμεινε η ουρά του. Η ουρά του είναι βέβαια δύσκολη, έχει τους δικούς της μεγάλους κινδύνους, αλλά είναι κρίμα από το Θεό να μην κεφαλαιοποιήσουμε και να μην αξιοποιήσουμε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που έγινε, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο λόγος ειναι κατα τον κ. Βενιζέλο, πως ενώ η χώρα ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας και της εξόδου από την κρίση και το Μνημόνιο, κινδυνεύει όπως είπε να χάσει το κοινωνικό, θεσμικό και εθνικό στοίχημα και εξήγησε γιατί : Διότι όπως είπε ακυρώνονται διαρκώς με πάθος από τη μεριά της αντιπολίτευσης, αλλά όχι μόνο της πολιτικής αντιπολίτευσης και από τη μεριά συγκεκριμένων κοινωνικών θυλάκων, οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης.
Η Κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που συγκροτείται από τα δυο συνεργαζόμενα Κόμματα, αγωνίζεται. Αγωνίζεται με δυσκολίες γιατί υπάρχει μια διαρκής ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Η Εύα και το προπατορικό αμάρτημα του ΠΑΣΟΚ

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνοντας στροφή στην ουσία σε ό,τι αφορά τη προσέγγιση του μέχρι τώρα για το κόμμα στο οποίο ηγείται, θέλησε να εμψυχώσει τα στελέχη του ενόψει των εκλογικών διαδικασιών που έχουμε μπροστά μας αλλά και με εκείνους που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα χρόνια της μεταπολίτευσης:
Όλους ξαφνικά τους απάτησε μια Εύα, που δεν ξέρουμε ποια είναι.

Η Εύα αυτή, δεν είναι η κοινωνία, δεν είναι ο επιχειρηματικός κόσμος, δεν είναι το επικοινωνιακό σύστημα, δεν είναι το κράτος με τις δομές του, είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ γίνεται η Εύα η οποία έδωσε τον απαγορευμένο καρπό και τελικά έχει την ευθύνη για την απώλεια του παραδείσου!

Με τέτοιους όρους μόνον γίνεται αντιληπτή η στάση πολλών πολιτών, πολλών κοινωνικών ομάδων και σύσσωμης της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης σε σχέση με το τι συμβαίνει στη χώρα. Αυτό οδηγεί σε μια βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης που δεν αφορά μόνο τα κόμματα της κυβέρνησης, αλλά αφορά όλο το πολιτικό σύστημα, το δήθεν νέο πολιτικό σύστημα….

Εδώ παίζεται και η φάρσα περί μετενσάρκωσης του Ανδρέα Παπανδρέου και επανάληψης του φαινομένου του ΠΑΣΟΚ, η ανιστόρητη αυτή, η γελοία φάρσα.

Δεξιά και αριστερά πρόσκληση σε όλους

Στην ιδια ομιλια του και σε ένα ακροατήριο που τον άκουγε με προσοχη περίπου μιάμιση ωρα , ο κ. Βενιζέλος εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τη ΝΔ: Ναι, είναι δυσάρεστο να έχεις το αίσθημα ότι συνεργάζεσαι με τη Δεξιά, με τη συντηρητική παράταξη, με τον ιστορικό αντίπαλό σου, που προσχώρησε όμως καθυστερημένα, στη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο του 2011.

Ναι, έχουμε μια συνεργασία στην οποία θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ, έφυγε η ΔΗΜΑΡ, θα πούμε γι’ αυτό, έχουμε το σχήμα λοιπόν ΠΑΣΟΚΝέα Δημοκρατία και το αντίπαλο σχήμα είναι ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου. Εμείς θέλουμε ένα σχήμα, το οποίο να συγκεντρώνει όλες τις εθνικές δυνάμεις αυτό θέλαμε πάντα. Αυτό προτείναμε το Μάιο του 2012, τον Ιούνιο του 2012, αυτό προτείναμε μέσω της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, πάντα ζητάμε εθνική συσπείρωση, εθνική συναίνεση, κοινωνική ευθύνη. Άλλοι δεν θέλησαν να έρθουν.

Αλλά ας μείνουμε στο υπάρχον σχήμα της παρούσας Βουλής. Έχουμε μια Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας και μια αντιπολίτευση που διεκδικεί το μέλλον, που είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ. Καμμένου. Ποιο είναι το προοδευτικό και ποιο το συντηρητικό σχήμα; Ποιο είναι το παλιό και ποιο το νέο; Ποιο είναι το υπεύθυνο και ποιο το ανεύθυνο;

Η ελιά και η αλλαγή χρώματος στο ταμπλό του ΠΑΣΟΚ

Σε οτι αφορά το μελλον της κεντροαριστερής ελιάς , ένας εκ των συνεργατών του κ. Βενιζελου ο κ. Γ. Δατσέρης παρατήρησε με νόημα πως το ταμπλό πίσω απο τους ομιλητές της εκδήλωσης δεν ειναι καθαρό πράσινο οπως άλλες φορές,αλλα σταχτύ το χρώμα περίπου της ελιάς!!! Λιγο μετα στην ομιλια του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ελια :

Θ’ απευθύνουμε ξανά ενοχλητική και επίμονη πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ, να μετάσχει σ’ αυτή την Κοινή Οργανωτική Επιτροπή για να συγκροτήσουμε μια μεγάλη Συνδιάσκεψη για την Ευρώπη και την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών. Και θα προτείνω να μείνουν κενές οι θέσεις των κομμάτων που δε μετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ώστε να υποδηλώνεται και συμβολικά η πάντα ανοιχτή και καλόπιστη και ειλικρινής πρότασή μας.
Και αυτή η Κοινή Οργανωτική Επιτροπή, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς πλειοψηφίες, με συναινέσεις, θα συγκαλέσει μια Συνδιάσκεψη, μεγάλων μεγεθών Συνδιάσκεψη, που θα εκφραστούν όλοι, θα εκφραστεί το ΠΑΣΟΚ με τις Οργανώσεις του, θα εκφραστεί η κοινωνία των πολιτών, θα εκφραστεί ο χώρος της Αυτοδιοίκησης, ο χώρος του Συνδικαλιστικού και Συνεταιριστικού Κινήματος, το Πανεπιστήμιο, ιστορικές προσωπικότητες που έχουν παίξει προοδευτικό ρόλο για την Ελλάδα και την Ευρώπη στην Ελλάδα ή την Ευρώπη.

The post Βενιζέλος: Φάγαμε τον γάιδαρο στην ουρά θα μείνουμε; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα