Βαριά ονόματα στη «λίστα Λαγκάρντ»

Γράφουν οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η σύσκεψη μεταξύ των στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έγινε λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ήταν άτυπη. Επίσημα, θέμα της ήταν τα ζητήματα ασφαλείας στις φυλακές ενόψει νέων αφίξεων και μεγιστοποίησης του προβλήματος χωρητικότητας, το οποίο, ήδη,

είναι πολύ σοβαρό. Ανεπίσημα, στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε στη σύσκεψη: «Όταν αρχίσουν οι δίκες για όσους βρίσκονται στις λίστες Λαγκάρντ και τις άλλες με το χρήμα στο εξωτερικό, θα προκύψουν εκατοντάδες για τις φυλακές. Το ζήτημα είναι και πού θα τους βάλουμε και ποια μέτρα ασφαλείας θα πάρουμε ώστε να μην έχουμε στις φυλακές αίμα». Όλοι πάγωσαν.
Στη συζήτηση τότε άρχισαν οι λεπτομέρειες, όταν αξιωματικός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είπε «δώστε μας περίπου να καταλάβουμε για να δούμε εμείς από την πλευρά μας τι μπορούμε να κάνουμε». Και άρχισαν οι εκτιμήσεις και τα παραδείγματα. Στη «λίστα Λαγκάρντ» υπάρχουν πάνω από 2.000 ονόματα, αλλά λίγοι έχουν αντιληφθεί τη «βαρύτητα» των ονομάτων και το «κορδόνι» που μπορεί να τραβηχτεί.
Τα ονόματα…

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

Keywords
Τυχαία Θέματα