Το κυνήγι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόθεσή του να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ καθαρή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα τόσο ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς, όσο και ως ένα κόμμα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και εθνικά υπεύθυνο, εκφράζει ο Πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Οι τοποθετήσεις του κ. Βενιζελου, λίγες μέρες πριν το 9ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ,

χαρακτηρίζονται ως ένα σαφές άνοιγμα στην «κοινωνική και εκλογική βάση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την οποία εκτιμά ότι έδωσε μια συγκυριακή ψήφο στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

«Η κριτική μας για τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μια κοινωνική βάση η οποία ψάχνει τον προσανατολισμό της μετά το σοκ που υπέστη λόγω κρίσης η ελληνική κοινωνία» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως κεντροαριστερά σημαίνει υπευθυνότητα και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός, μέσα στην προοπτική μιας Ευρώπης προοδευτικής και όχι συντηρητικής.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις για τους ανέργους και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία αντέχουν πρόσθετα δημοσιονομικά και εισοδηματικά μέτρα», συμπληρώνοντας πως «η κοινωνία έχει φτάσει στα ακραία όρια της αντοχής της. Και η πιο ευπαθής ομάδα, αυτή που υφίσταται τις πιο βάναυσες συνέπειες της κρίσης, είναι οι άνεργοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα