Το BBC παρουσιάζει την ελληνική μόδα του «Cookisto»

Η κρίση κατεβάζει ιδέες. Και τις περισσότερες φορές ωραίες ιδέες… Σαν αυτή του Cookisto.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα,δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους σε όλη την Αθήνα να μοιράζονται εύκολα μία μερίδα από το φαγητό τους, μόνο με ένα κλικ!

Από φασολάκια σαν αυτά της «μαμάς» μέχρι εξεζητημένα γλυκά φτιαγμένα με μεράκι, μαρμελάδες και λικέρ, ακόμα και σούσι… Είναι όλα εκεί!

Η ιδέα που έγινε πραγματικότητα είναι απόλυτα μέσα στο κλίμα της εποχής, καθώς χρησιμοποιεί τα σύγχρονα μέσα για να κάνει μια εκ νέου στροφή στο

σπιτικό φαγητό και να προσφέρει οικονομικές και υγιεινές εναλλακτικές στο έτοιμο φαγητό.

Πίσω από αυτήν βρίσκονται πέντε νέοι άνθρωποι, οι Γιάννης Ασημακόπουλος, Μιχάλης Γκόντας, Δημοσθένης Νικούδης, Άρης Κωνσταντινίδης και Πέτρος Πιτσιλής.

Το BBC αφιερώνει άρθρο για την έξυπνη ιδέα των παιδιών με τίτλο «ένας νέος ελληνικός τρόπος για φαγητό», επισημαίνοντας ότι το concept θα ταξιδέψει σύντομα και στο Λονδίνο.

Οι κυρίες που μαγειρεύουν για λογαριασμό του Cookisto, η Μαριλένα Ζάχου και η Φωτεινή Μαγκανά. Η Μαριλένα, αφού πάει τα παιδιά στο σχολείο στο Μαρούσι, ηρεμεί με έναν ελληνικό καφέ και ξεκινά το μαγείρεμα. «Σήμερα έχουμε Μουσακά», περιγράφει την καθημερινότητά της στο ξένο μέσο η ίδια. Ανεβάζει το φαγητό στο ίντερνετ και περιμένει τους διαδικτυακούς της πελάτες. Η Φωτεινή φτιάχνει σπανακόπιτα. Και κάπως έτσι το μαγείρεμα με αγάπη κυκλοφορεί σε όλες τις γειτονιές. Η τιμή των φαγητών κυμαίνεται συνήθως από 2,50 έως και 3,40 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα