Τι αναφέρει το σύμφωνο συμβίωσης Μενεγάκη-Παντζόπουλου!

Την επισφράγιση του ερωτά τους αποφάσισαν Ελένη Μενεγάκη και Ματέο Παντζόπουλος, όχι ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά υπογράφοντας σύμφωνο συμβίωσης, αναφέρει το περιοδικό Ciao. Το σύμφωνο συντάχθηκε σε γραφείο πληρεξούσιου συμβολαιογράφου και προβλέπει τις περουσιακές σχέσεις του

ζευγαριού, τη γονική μέριμνα σε περίπτωση που αποκτήσουν μαζί παιδιά και πώς θα λυθούν οι οικονομικές διαφορές τους, στο ενδεχόμενο του χωρισμού, αναφέρει το δημοσίευμα.

1) Περιουσιακές σχέσεις

«Οι συμβαλλόμενοι διατηρούν κατά τη διάρκεια της συμβίωσης την περιουσιακή τους αυτοτέλεια, τόσο για τα ανήκοντα σήμερα σ’ αυτούς περιουσιακά στοιχεία, όσο και για εκείνα τα οποία θα αποκτήσουν στο μέλλον, κατά τη διάρκεια του συμφώνου». Οι δύο τους συμφώνησαν επίσης ότι «το παρόν σύμφωνο συμβίωσης δεν μεταβάλλει το επώνυμο των συμβαλλομένων. Ο αφενός συμβαλλόμενος δήλωσε προσέτι ότι συγκατατίθεται, ώστε η αφετέρου συμβαλλόμενη να χρησιμοποιεί στις κοινωνικές σχέσεις το επώνυμο του».

2) Επώνυμο τέκνων και γονική μέριμνα

«Στην περίπτωση που αποκτήσουν μαζί παιδιά όσο βρίσκεται σε ισχύ το σύμφωνο ή εντός τριακοσίων ημερών από τη λύση ή την αναγνώριση της ακυρότητας του, συμφωνείται ότι θα φέρουν το επώνυμο Παντζόπουλος και ότι η γονική μεριμνά τους θα ανήκει και στους δύο γονείς και θα ασκείται από κοινού, εφαρμοσμένων αναλόγως των σχετικών διατάξεων του Αστικού Κώδικα που αφορούν τη γονική μέριμνα τέκνων που γεννήθηκαν σε γάμο».

Τι γίνεται στην περίπτωση χωρισμού….;

Σύμφωνα με το έγγραφο: «Το παρόν σύμφωνο συμβίωσης δύναται να λυθεί με νεότερη συμφωνία των συμβαλλομένων, η οποία θα γίνει αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο ή με μονομερή συμβολαιογραφική δήλωση του ενός από αυτούς, η οποία θα ισχύσει αφότου κοινοποιηθεί στον άλλο με δικαστικό επιμελητή ή αυτοδικαίως αν συναφθεί γάμος μεταξύ των συμβαλλομένων ή μεταξύ ενός από αυτούς και τρίτου. Στις δύο πρώτες από τις παραπάνω περιπτώσεις η λύση του παρόντος συμφώνου συμβίωσης επέρχεται και θα ισχύσει από την κατάθεση του αντίστοιχου συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο, όπου έχει, καταχωρηθεί και η σύσταση αυτού, ενώ στην τρίτη περίπτωση επέρχεται αυτοδικία».

3) Κληρονομικά δικαιώματα

«Σε περίπτωση λύσεως του παρόντος συμφώνου συμβίωσης με οποιονδήποτε τρόπο, κανένας εκ των συμβαλλομένων δεν δύναται να απαιτήσει από τον άλλον διατροφή.» Το σύμφωνο θα έχει ισχύ από τη στιγμή που θα υπογραφεί και θα κατατεθεί στον Ληξίαρχο του τόπου κατοικίας των δύο συμβαλλομένων και την καταχώρηση του στο ειδικό Βιβλίο του Ληξιαρχείου.

The post Τι αναφέρει το σύμφωνο συμβίωσης Μενεγάκη-Παντζόπουλου! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
σύμφωνο συμβίωσης υπόδειγμα
Τυχαία Θέματα