Θα περάσουν από πειθαρχικό όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν στα σχολεία τονίζει το υπουργείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν όσοι καθηγητές απουσιάσουν σήμερα αδικαιολόγητα από την θέση τους μετά την τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΟΛΜΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σε τηλεοπτικό σταθμό. «Βαθιά αντιδημοκρατική πράξη» χαρακτήρισε τη στάση των εκπαιδευτικών ο κ. Κεδίκογλου στο Mega, τονίζοντας πως η στάση εργασίας

δεν είναι πρακτική που βοηθά τους μαθητές.

«Θα τηρηθεί ο νόμος και θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες. Να πολεμήσουμε το εθιμικό φαινόμενο των καταλήψεων», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου κάνοντας λόγο για «το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού».

Σφοδρή επίθεση στην ΟΛΜΕ εξαπέλυσε ο κ. Κεδίκογλου, και μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Το πιο σκοτεινό πρόσωπο του συνδικαλισμού δείχνει η ΟΛΜΕ… αντί να σταθεί στα παιδιά, κάνει στάσεις εργασίας. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος, είναι θέμα πειθαρχικών διαδικασιών» τόνισε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι τα πειθαρχικά μέτρα για τα οποία μίλησε δεν αφορούν τις ώρες της στάσης εργασίας αλλά αν δεν προσέλθουν καθόλου στο μάθημα.

Για τις καταλήψεις ο υφυπουργός έκανε λόγο για «εθιμική γάγγραινα» λέγοντας ότι «κάθε χρόνο έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία μια δράκα μαθητών να προχωρά σε καταλήψεις στερώντας απο γνώσεις τους μαθητές… πρόκειται για εθιμική γάγγραινα. Προσπαθουμε να καλύψουμε τα κενά, η κατάληψη είναι βαθιά αντιδημοκρατική πράξη» τόνισε.

Η απόφαση να ανοίξουν μετά το Πάσχα πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά 5οο σχολεία τα οποία έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καταλήψεων.

The post Θα περάσουν από πειθαρχικό όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν στα σχολεία τονίζει το υπουργείο (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα