«Τέρμα οι ελιγμοί της φοροδιαφυγής», αλλά…

Του Γιάννη Ντάσκα

«Δεν είδα πουθενά έλληνες εργαζόμενους στο ξενοδοχείο που έμενα και οι τιμές είναι πιο ακριβές από πέρυσι.Ρώτησα και μου είπε ο ξενοδόχος ότι οι Έλληνες δεν δέχονται εποχικές δουλειές με φτηνό μεροκάματο και προτιμούν τα επιδόματα ανεργίας.Οι καταστηματάρχες για τις τιμές μου είπαν ότι όλα ακρίβυναν ,άρα και εκείνοι ανέβασαν τις δικές τους».

Αυτά γράφει ο αρχισυντάκτης του περίφημου Independent,της βρετανικής εφημερίδας με το μεγάλο κύρος.Ο αρχισυντάκτης Μπλάκχερστ τα υπογράφει όλα όσα γράφει

και το συμπέρασμά του είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που ελίσσεται και δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να μπει σε ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία η ανεργία που κάλπαζε επίσης σημείωσε τη χαμηλότερη ανεργία του τελευταίου τριμήνου και δείχνει ότι μένει σε τροχιά ανάπτυξης.

«Οι πελάτες μου,οι καταστηματάρχες δεν είχαν αντίρρηση στον έλεγχο του συνεργείου του ΣΔΟΕ και διαμαρτυρήθηκαν όπως το αρνί όταν το σφάζεις.Γιατί αφού πήγε εκεί το συνεργείο έπρεπε να βεβαιώσει οπωσδήποτε μια παράβαση. Οι πελάτες μου τους είπαν ότι η παράβαση δεν ήταν αυτή που έλεγαν και ξεσηκώθηκαν οι πελάτες μου».

Αυτά μας είπε ο κ. Μαρταβατζής δικηγόρος του καταστήματος στις Αρχάνες,που έγινε διάσημο για το «κυνηγητό» στο συνεργείο του ΣΔΟΕ και παραδέχθηκε ότι οι πελάτες του δεν πλήρωσαν ούτε τις περσινές ποινές για μη καταβολή ΦΠΑ…

Στη Χαλκιδική από τους 27 ελέγχους οι 18 ήταν σημαντικές και μάλιστα μη φορολογικές παραβάσεις.
Είναι οι ελιγμοί που γράφει ο βρετανός δημοσιογάφος;

Το ερχόμενο Σάββατο στο «Π» θα διαβάσετε έγγραφο ενός έλληνα αξιωματούχου που περιγράφει τη (μη) λειτουργία της κρατικής μηχανής και σίγουρα θα διαπιστώσετε τους ελιγμούς που περιγράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

«Θα το κλείσουμε το κατάστημα για 1 έως 30 ημέρες,όπως προβλέπει ο νόμος», είπε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ κ.Στασινόπουλος στο ΒΗΜΑ FΜ σήμερα και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται για να περάσει το μήνυμα ότι «οι ελιγμοί τέρμα».
Μακάρι να είναι έτσι.

Αλλά με τη λίστα Λαγκάρντ ,όπου τα λεφτά είναι όσα ΔΕΝ θα μαζέψει ο ΣΔΟΕ από όλα τα ελληνικά μαγαζιά με τις εφόδους οι ελιγμοί ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ …

ΥΓ. Στις δικές μας μίνι διακοπές στην Κρήτη είδαμε στο ξενοδοχείο που μείναμε ΜΟΝΟ έλληνες εργαζόμενους.Συμπτωματικό θα ήταν…

Keywords
Τυχαία Θέματα