Ρευστότητα και χρηματοδότηση επιχειρήσεων στη σύσκεψη Χατζηδάκη με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα έχει σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης. Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) θα προχωρήσουν σήμερα στην αποτίμηση

της προόδου που έχουν καταγράψει οι τράπεζες σχετικά με τη χρήση των εργαλείων ρευστότητας που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσουν σήμερα το απόγευμα.

Οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ως το τέλος του χρόνου να συνομολογήσουν συμβάσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,06 δισ. ευρώ αξιοποιώντας τους χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς που παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ωστόσο, τόσο τα δάνεια που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με εγγύηση από πόρους του ΕΣΠΑ και του ελληνικού δημοσίου, όσο και τα δάνεια που θα έπρεπε να χορηγούν οι τράπεζες στα πλαίσια των προγραμμάτων «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης, Ταμείο Δανειοδοτήσεων Νήσων, Ταμείο Εγγυοδοσίας, Jeremie και Jessica δεν παρέχονται με τους προσδοκώμενους ρυθμούς.

The post Ρευστότητα και χρηματοδότηση επιχειρήσεων στη σύσκεψη Χατζηδάκη με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα