Πρώην χάκερ οργάνωνε κυβερνοεπιθέσεις και διαβίβαζε δεδομένα στο FBI

Εκατοντάδες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοτόπων ξένων κυβερνήσεων είχε οργανώσει το 2012 πρώην χάκερ ο οποίος έγινε στη συνέχεια πληροφοριοδότης του FBI. Τα δεδομένα διαβίβαζε στις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times». Ο κατάλογος των στόχων περιελάμβανε περισσότερες από 2.000 διευθύνσεις.

Τα θύματα της κυβερνοκατασκοπείας, κατά της οποίας κλάπηκαν πολλές βάσεις

δεδομένων και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ήταν κυβερνητικοί ιστότοποι του Ιράν, της Βραζιλίας, της Τουρκίας, του Πακιστάν, της πρεσβείας της Πολωνίας στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία βασίζει το ρεπορτάζ της σε δικαστικά έγγραφα και συνεντεύξεις με πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Μολονότι τα (δικαστικά) έγγραφα δεν αναφέρουν εάν το FBI διέταξε τις επιθέσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι η (αμερικανική) κυβέρνηση ενδέχεται να χρησιμοποίησε κυβερνοπειρατές για να συλλέξει πληροφορίες από το εξωτερικό», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο χάκερ που μετά τη σύλληψή του έγινε πληροφοριοδότης του FBI είναι ο Έκτορ Χαβιέρ Μονσέγκουρ, 30 ετών, γνωστό με το ψευδώνυμο «Σάμπου», που ήταν μέλος της ομάδας των Anonymous και κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 για κλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών από τους ιστοτόπους των εταιρειών Visa, Mastercard και PayPal.

Ο Μονσέγκουρ κινδύνευε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 124 ετών για όλα τα αδικήματα για τα οποία ήταν κατηγορούμενος. Ωστόσο, η συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνά τους για τους Anonymous η καταδίκη του «αναβλήθηκε», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακόμη, ο Έκτορ Μονσέγκουρ ήταν σε επαφή με ένα άλλο μέλος των Anonymous, τον Τζέρεμι Χάμοντ από τον οποίο ζήτησε να διεισδύσει σε ιστοτόπους ξένων κυβερνήσεων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Χάμοντ στην εφημερίδα από τη φυλακή όπου κρατείται, από τη στιγμή που ανακτώνταν τα δεδομένα από τους ιστοτόπους αυτούς, στέλνονταν σε έναν σέρβερ που ήταν υπό τον έλεγχο του Μονσέγκουρ.

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, ο Μονσέγκουρ έπεισε και άλλους χάκερ να επιτεθούν σε ιστοτόπους των συριακών αρχών. «Το FBI εκμεταλλεύτηκε τους κυβερνοπειρατές που ήθελαν να βοηθήσουν τους Σύρους που μάχονταν το καθεστώς του Άσαντ και οι οποίοι στην πραγματικότητα παρείχαν, εν αγνοία τους, πρόσβαση στην αμερικανική κυβέρνηση στα συριακά πληροφοριακά συστήματα», αναφέρεται σε ένα από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα.

The post Πρώην χάκερ οργάνωνε κυβερνοεπιθέσεις και διαβίβαζε δεδομένα στο FBI appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα