Πριν τις ευρωεκλογές τα οικογενειακά επιδόματα για τους δικαιούχους του ΟΓΑ

Από τον Απρίλιο προκαταβολικά θα χορηγηθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, σε 695.000 δικαιούχους, πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, όπως δήλωσε μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων, η οποία αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ, τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα,

θα αφορούν τους περσινούς δικαιούχους, για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ήδη πως τα δικαιούνται και είχαν υποβάλει το Α21 το 2013, μαζί με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η επίσπευση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπήρξαν το 2013 με τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής, αφού δόθηκαν παρατάσεις έως και το Σεπτέμβριο, στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι, αφού εκκρεμούν περίπου 39.000 αιτήσεις για έλεγχο.

Στις 26 ή 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ του 2013 σε μόνο 7.000 δικαιούχους που είχαν κάνει διόρθωση στο Α21.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε για το θέμα μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό πως «Με το νέο θεσμό των οικογενειακών επιδομάτων ενισχύονται περίπου 700.000 πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες της χώρας μας και μάλιστα από το πρώτο παιδί, σε αντίθεση με το παρελθόν. Η καταβολή των επιδομάτων από φέτος, που διαθέτουμε πια το μητρώο των δικαιούχων οικογενειών, θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση μια κανονική διαδικασία.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η καταβολή του αντίστοιχου δικαιώματος, για όλες τις οικογένειες κι έτσι θα έχουμε πλέον ανά τρίμηνο την καταβολή όλων των επιδομάτων».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, τόνισε ότι κατά την προσωπική του άποψη, η προκαταβολή πρέπει να χορηγηθεί μόνο στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί πως πως τα δικαιούνται.

«Περιμένω από την αστυνομία να τσεκάρω τις τελευταίες 20.000 αιτήσεις από πέρυσι αν πρόκειται για ομογενείς η αλλοδαπούς. Οι μεταβολές είναι αναρίθμητες από έτος σε έτος. Πολλοί θα είναι νέοι δικαιούχοι, αφού λόγω της κρίσης μειώθηκε το εισόδημά τους, ενώ κάποια παιδιά ενηλικιώθηκαν, οπότε θα πρέπει να ζητήσουμε πίσω την προκαταβολή που χορηγήσαμε» διευκρινίζει ο κ. Βεργίνης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα και να δουν εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω Taxisnet.

The post Πριν τις ευρωεκλογές τα οικογενειακά επιδόματα για τους δικαιούχους του ΟΓΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα