ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!

Του Γιάννη Ντάσκα

Σιγά-σιγά και με τη βοήθεια του εξαιρετικά επιτυχημένου στη διαχείριση του δημοσίου Χρήματος Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού μερικοί βάζουν μυαλό και αναγνωρίζουν την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να υπηρετεί και να προωθεί την ιστορική μνήμη ως αναγκαίο συστατικό των κοινωνιών.

Μετά το άριστο βήμα βοήθειας ώστε να ξαναχτιστεί στο ίδιο ακριβώς σημείο το γήπεδο της «Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως»( ΑΕΚ) στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας η Περιφέρεια Αττικής

κάνει ένα ακόμα οφειλόμενο βήμα.Θα καταβάλει τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση για να βοηθηθεί η ανακατασκευή του θρυλικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και όχι η μεταφορά του σε άλλα σημεία όπως επεδίωκαν και επιδιώκουν συμφέροντα αρπαγής άλλων δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων.

Παράλληλα βοήθεια θα δοθεί για να αποκτήσει και ο ιστορικός «Εθνικός Πειραιά»,ο οποίος είχε εξοριστεί στη Γλυφάδα δικό του γήπεδο στον Πειραιά στον οποίο δεσπόζει (και σωστά) το θρυλικό «Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της Περιφέρειας για χρηματοδότηση ανακατασκευής του γηπέδου έχει ήδη ληφθεί.

Όπως έγινε γνωστό και η θρυλική Ρεάλ Μαδρίτης ανακατασκευάζει με τη βοήθεια και των αρχών της Μαδρίτης το γήπεδό της (Μπερναμπέου) στο ίδιο σημείο πάνω στην κεντρική Λεωφόρο της Μαδρίτης και μάλιστα ο χώρος γύρω από αυτό το γήπεδο ,το οποίο χωράει ήδη 100.000 θεατές δεν είναι μεγαλύτερος από το χώρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Διάφορα συμφέροντα που δεν δίνουν δεκάρα για την ιστορική λαϊκή μνήμη θέλουν να μεταφέρουν το γήπεδο,ώστε να βρουν ευκαιρία μέσω αυτής της μεταφοράς να κάουν τεράστιες μπίζνες γης γύρω από την Ακρόπολη και μάλιστα πολιτικοί έλεγαν ότι θα βρεθούν,όπως άλλοι στον Πειραιά,με περιουσίες τριγύρω…

Το γήπεδο της Λεωφόρου έχει δίπλά μεγάλες δυνατότητες να αναπτυχθεί καθώς στον ελεύθερο χώρο δίπλα κάποιοι επέτρεψαν εγκληματικά να λειτουργήσει βενζινάδικο(έκανε μάλιστα επένδυση χρυσοφόρα η …Εκκλησία εκεί),έρημες και διαλυμένες παιδικές χαρές κλπ.

Κατά τις πληροφορίες στην ανακατασκευή μπορεί το γήπεδο να αλλάξει και να μην είναι παράλληλο αλλά κάθετο προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει τέτοιοι χώροι ιστορικής λαϊκής μνήμης,όπως τα γήπεδα του Ολυμπιακού,της ΑΕΚ,του ΠΑΟ,του ΠΑΟΚ,του Αρη δεν μετακινούνται ποτέ σε χώρες πολιτισμένες. Όποιος από τους περιοίκους ενοχλείται απλά εκδιώκεται με το καλό η …κλωτσηδόν και τέλος.

Τυπικά το Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για την καταβολή των επτά εκατομμυρίων ευρώ αρχίζει σε λίγα λεπτά αλλά είναι βέβαιο ότι θα πει ναι στη σχετική εισήγηση του Γιάννη Σγουρού.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μας είπε πριν λίγο ότι στην ΑΕΚ δίδονται 20 εκατομμύρια ευρώ γιατί χρειάζεται εξαρχής κατασκευή ενώ στον ΠΑΟ το ποσό είναι μικρότερο γιατί θα γίνει ανακατασκευή με πεζογέφυρες κλπ

The post ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα