Πώς θα κινηθούν τα Μέσα το τριήμερο

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εργαζόμενους στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., λαμβάνοντας την απόφαση να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Ιανουαρίου, κατά την τελευταία γενική τους συνέλευση, παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις

τους για Δευτέρα και Τρίτη.

Ως αποτέλεσμα, το Μετρό θα μείνει ακινητοποιημένο Τρίτη και Τετάρτη, με τις δυσκολίες στις μετακινήσεις των επιβατών να διογκώνονται λόγω στάσεων εργασίας και στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη (22/01) : Ακινητοποιημένα για τέσσερις ώρες θα μείνουν τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους 12.00 – 16.00. Ακόμη, στάση εργασίας 11.00-16.00 έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϋ. Επίσης, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία και μορφή των κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη (23/01) : Χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποια στάση εργασίας για τη συγκεκριμένη μέρα, οι εργαζόμενοι στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έχουν ήδη ενημερώσει για απεργία.

Την Πέμπτη (24/01) : Νέα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϋ και αυτή την φορά μεταξύ 11.00 – 16.00.

Από πλευράς εργαζομένων, το Σωματείο καταγγέλλει ότι δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από πλευράς της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη διαφύλαξη ατομικών και συλλογικών συμβάσεων και τονίζουν ότι «οι ατεκμηρίωτες αυξήσεις του εργολαβικού τιμήματος, οι υπέρογκες αμοιβές και οι αυθαίρετες προσλήψεις συμβούλων», με τις οποίες εγγράφως ή προφορικώς είχαν διαφωνήσει, και «νομιμοποιήθηκαν» με την ανοχή ή/και την υπογραφή των διοικήσεων, «θα έπρεπε να είναι ο βασικός στόχος περικοπών, εφόσον το ζητούμενο είναι η επίτευξη οικονομίας κλίμακας και όχι το μισθολογικό κόστος» που, όπως σημειώνουν, «είναι αμελητέο συγκρινόμενο με τις ως άνω σπατάλες».

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., «καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα