Ποιοι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις απεργίες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ στην Αττική, τα Ιωάννινα, το Ρέθυμνο και τα Δωδεκάνησα.

Σε αυτές τις περιοχές οι φαρμακοποιοί επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, παρά την απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου για λήξη του εμπάργκο στην πίστωση. Η απόφαση στο πανελλήνιο όργανο των φαρμακοποιών ελήφθη με οριακή πλειοψηφία κι έτσι από σήμερα

τα περισσότερα φαρμακεία χορηγούν και πάλι στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σκευάσματα με πίστωση. Ωστόσο, διαφορετική πορεία χαράσσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής που εμμένει στην αναστολή της πίστωσης τουλάχιστον μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση του, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την Τετάρτη.

Στάση αναμονής κρατά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, που θα καθορίσει τη στάση του ανάλογα με τις αποφάσεις των φαρμακοποιών της Αττικής και με δεδομένο ότι τα φαρμακεία θα δεχτούν το βάρος όλων των ασφαλισμένων της Αττικής στην περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Πάντως, για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας παραμένουν κρίσιμα ζητήματα η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση παλαιών οφειλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα