Ποιοι είναι οι 32 πολιτικοί στη λίστα του ΣΔΟΕ

Μετά την πρόσφατη διαβίβαση της λίστας με τα ονόματα από το ΣΔΟΕ στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, ο προϊστάμενος τους αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, συγκάλεσε σύσκεψη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη αυτή, ακολούθησε νέα, διευρυμένη, αυτή την φορά, στην οποία συμμετείχε και ο εισαγγελέας

του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

Νέα διάσταση πήρε το θέμα της λίστας του ΣΔΟΕ, με τα 32 ονόματα των νυν και τέως βουλευτών, των νυν και τέως υπουργών, κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν πλουτίσει με ύποπτο τρόπο, δίνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης προσδίδοντας μια άλλη, όχι αυτή του καινούριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιέχει 32 ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων. Τα 32 αυτά ονόματα είναι από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ δεν περιλαμβάνονται πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όμως όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι καινούρια στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς πρόκειται για «ανοικτές» υποθέσεις που βρίσκονται ήδη σε δικαστική εξέλιξη. Κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές που θα ολοκληρώνεται θα διαβιβάζεται στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποφασίζουν την «τύχη τους».

Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα η ποινική εκκαθάριση των υποθέσεων που φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα αλλά και γενικότερα πρόσωπα που άσκησαν πολιτική εξουσία, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές την επίμαχης υπόθεσης και να μην υπάρχουν «σκιές» στον πολιτικό κόσμο.

Σε δήλωσή τους, οι δύο εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης αναφέρουν ότι η λίστα αφορά εν δυνάμει ήδη εισαγγελικές παραγγελίες διαφόρων εισαγγελιών της χώρας, ορισμένες μάλιστα δόθηκαν «προ ικανού χρονικού διαστήματος», καθώς και παραγγελίες των ίδιων των δύο οικονομικών εισαγγελέων που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια (2011-2012). Επίσης, αφορούν αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ.

Για τα επίμαχα ονόματα διενεργούνται προανακριτικές έρευνες ή αυτεπάγγελτες ανακρίσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα του περιεχομένου των μηνυτριών αναφορών και καταγγελιών σε βάρος των 32 αυτών προσώπων, σημειώνουν στη δήλωσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι δικονομικές αυτές ενέργειες, διευκρινίζουν οι εισαγγελείς, είναι συνήθεις, ενδεδειγμένες και σύμφωνες τις διατάξεις του Δικονομικού μας Δικαίου, ενώ τελούν υπό την εποπτεία των ίδιων, αλλά και υπό την εποπτεία των εισαγγελέων διαφόρων περιφερειών που τις παρήγγειλαν.

«Αβάσιμα», ωστόσο,χαρακτηρίζουν όλα όσα αόριστα διαδίδονται από διαφόρους και με τίποτα δεν μπορεί και ούτε πρέπει οι εν εξελίξει έρευνες να ταυτίζονται με διαπιστωμένες έκνομες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα