Οσμή σκανδάλου στην Τράπεζα Κύπρου με «φιλικά» δάνεια

Μείζον πολιτικό αλλά και ηθικό θέμα προκύπτει αναφορικά με σειρά περίεργων δανείων που ο τραπεζίτης Ανδρέας Ηλιάδης χορήγησε μέσω της Τράπεζας Κύπρου σε κορυφαίους εκπροσώπους της κυπριακής πολιτικής ζωής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με απόρρητο εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας Κύπρου

που έχουμε στη διάθεσή μας, καταγράφονται προσωπικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την τράπεζα σε ομάδα βουλευτών σχεδόν όλων των κομμάτων.

Πρόκειται για επικοινωνία που είχαν με τη μορφή εσωτερικής ενημέρωσης τα στελέχη της τράπεζας Αθανάσιος Ανδρεαδάκης (γενικός διευθυντής Κινδύνων) και Κωνσταντίνος Τσολάκης (γενικός ελεγκτής).

Ο τελευταίος, μάλιστα, για αδιευκρίνιστους λόγους, βρέθηκε σε αναγκαστική άδεια, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες– φέρεται να έχει εκφράσει αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα χορήγησης αυτών των δανείων και για τον τρόπο με τον οποίο εκείνα εξυπηρετούνται από τα εν λόγω πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει δάνεια που έχουν δοθεί σε οικογενειακά πρόσωπα ή επιχειρήσεις των συγκεκριμένων πολιτικών, ούτε καταγράφει αν και κατά πόσο τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνται κανονικά. Επίσης, το εν λόγω εσωτερικό έγγραφο δεν είναι σαφές αν έχει συνταχθεί έπειτα από δική τους εντολή ή αυτοβούλως από τις υπηρεσίες της τράπεζας. Ί

σως αυτό πρέπει να οδηγήσει και εντός της χώρας μας κάποιους να μας ενημερώσουν τουλάχιστον οι κρατικές τράπεζες σε ποιους πολιτικούς έχουν δώσει αντίστοιχα δάνεια. Εκεί να δείτε γλέντι που θα γίνει…

Άρης Σπίνος

Keywords
Αναζητήσεις
τραπεζιτης ανδρεας ηλιαδης, tsolakhs kvnstantinos kypros
Τυχαία Θέματα