Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού φύγετε για Δεκαπενταύγουστο

Αίθριος ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή, 18 Αυγούστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Τετάρτη, 14 Αυγούστου, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές

ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Στα Βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σε επιφυλακή το Λιμενικό-Αυξημένη η κίνηση στα πλοία

Σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Τον Δεκαπενταύγουστο θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά 17 πλοία, 15 για τον Αργοσαρωνικό, 12 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά για τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Επί ποδός η Τροχαία

Για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά από αύριο σε αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης.
Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Θα εφαρμοστεί επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ειδικότερα:

1. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. ΘεσσαλονίκηςΑθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα