«Οι Έλληνες είναι ένας εξαντλημένος λαός που αυτοκτονεί…»

Του Γιάννη Ντάσκα

Εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου γράψαμε πάμπολλα επικριτικά από την εποχή του Μνημονίου και δώθε.

Γράψαμε για την αθλιότητα με το «επίδομα αλληλεγγύης» που δόθηκε και σε ζάπλουτους γιατί είχαν φτωχές φορολογικές δηλώσεις αφού ήταν φοροφυγάδες…

Για τον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ καταθέσαμε κιόλας εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου

στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Αλλά δεν έχουμε ιδιοτέλεια εναντίον του. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν θα πάρουμε το μέρος του Σαρκοζί για το υβρεολόγιο εναντίον του (‘γαμ…ψυχασθενής) στην περίφημη σύσκεψη κατά την οποία Μέρκελ και Σαρκοζί είχαν αποφασίσει να βάλουν σε τρόικα Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και οι δυο τελευταίες αντιστάθηκαν.

Ο Παπανδρέου λογίζεται τώρα ως Αμερικανάκι που ήθελε εξαρχής να μας βάλει σε Μνημόνιο.
Αμερικανάκι είναι. Αλλά Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι αμερικανάκια.

Αφού λοιπόν δεν είναι γιατί ήθελαν περισσότερο από τον Παπανδρέου να μας βάλουν στο Μνημόνιο για το οποίο εκείνος ζητούσε δημοψήφισμα; Γιατί ήθελαν να βάλουν Ισπανία και Ιταλία;

Ο Γερμανός Σουλτς ,πολιτικός αντίπαλος της Μέρκελ λέει ότι η τρόικα κάνει παιχνίδια εκτός οικονομικής λογικής και ορθότητας στην Ελλάδα. Και η τρόικα ελέγχεται κατά τα 2/3 από την Ευρώπη και κατά το 1/3 από το ΔΝΤ.

Και είπε ότι έκαναν εσκεμμένα λάθη που πληρώνει βαριά ο ελληνικός λαός.

Εάν εμείς θάψουμε τον Παπανδρέου με την κατηγορία ότι έκανε εσκεμμένα λάθη για να μας βάλει στο Μνημόνιο τι πρέπει να κάνουμε με τους Μέρκελ-Σαρκοζί που τον εξανάγκασαν με γαλλικά να μας βάλει στο Μνημόνιο;

Και πώς γίνεται η Μέρκελ και ο Σαρκοζί να είναι οι καλοί και ο Παπανδρέου ο κακός στην ίδια αυτή υπόθεση;

Μάλλον πρέπει να ψάξουμε τα παιχνίδια που κρύβονται πίσω από όλα αυτά.

Ο Γιωργάκης απολαμβάνει ζωή χαρισάμενη στις ΗΠΑ ως γνήσιο αμερικάνικο πουλέν, και παγκοσμίως και στην Ελλάδα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι…Προφανώς αυτός ήταν ο στόχος και για τέτοιους στόχους σφάζονται.

Αυτό τον στόχο χτύπησε σήμερα και ο Πάπας καταγγέλλοντας τις «αγορές», οι οποίες προσπαθούν να διαφεντεύουν τους λαούς.

Άρα πρέπει να ψάξουμε ποιες αγορές αγαπούν τον Παπανδρέου και ποιες τους Μέρκελ-Σαρκοζί για να καταλάβουμε γιατί σφάχτηκαν.

Τους λόγους του Πάπα εναντίον των αγορών και υπέρ των λαών εξειδίκευσε με τίτλο «Ο εξαντλημένος λαός» η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Και αναφέρεται στην τραγωδία και στο αίμα που ρέει στην Ελλάδα εξαιτίας αυτής της επίθεσης των αγορών.

Αναφέρει ότι στην Ελλάδα της κρίσης. «Τα εισοδήματα έχουν υποχωρήσει κατά 40%, ενώ η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 1/4.

Μετά από πέντε χρόνια κρίσης πολλοί Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους».

Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες τριών ανθρώπων, το ρεπορτάζ αναδεικνύει στη συνέχεια ορισμένες βασικές πτυχές της κρίσης: την υψηλή ανεργία και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην αγορά εργασίας, το γεγονός ότι «σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες είναι σήμερα ανασφάλιστος, την αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών αλλά και την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αστέγων.

Το άρθρο συνοδεύεται από μια φωτογραφία από διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με τη λεζάντα:«Διαμαρτυρία κατά της πολιτικής λιτότητας.

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει το τέλος της ύφεσης. Εντούτοις οι Έλληνες χάνουν την υπομονή τους».

The post «Οι Έλληνες είναι ένας εξαντλημένος λαός που αυτοκτονεί…» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα