Ο φωτογράφος του Χίτλερ… γυρνάει πίσω στο Νταχάου (ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον 2.000 φωτογραφίες έβγαλε, ταξιδεύοντας με τον Αδόλφο Χίτλερ, ο φωτογράφος του, Hugo Jaeger, στα τέλη της δεκαετίας του ’30 και τις αρχές της δεκαετίας του ’40.

Τώρα, το περιοδικό TIME δημοσιεύει λίγες από τις φωτογραφίες που έβγαλε ο φωτογράφος αυτός από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με ανατριχιαστικό τρόπο από τους ναζί.

Το Νταχάου άνοιξε τις πύλες του πριν από ογδόντα ένα χρόνια, δηλαδή τον Μάρτιο του 1933

και έκλεισε τον Απρίλιο του 1945. Την περίοδο αυτή καταγράφηκαν επίσημα στο Νταχάου 206.000 κρατούμενοι. Yπήρξαν, όμως, και άλλοι που δεν καταγράφηκαν, όπως πολλοί Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Μάλιστα, καταγράφηκαν 31.000 θάνατοι κρατουμένων, κυρίως λόγω των πολύ κακών συνθηκών διαβίωσης αλλά και εκτελέσεων από δεσμοφύλακες. Δεν είναι, επίσης, καταγεγραμμένα όλα τα θύματα των ιατρικών πειραμάτων που εκτελούνταν εκεί με προϊστάμενο το Δρα Ζίγκμουντ Ράσερ, μέλος των Waffen-SS, που έκανε έρευνες για λογαριασμό της Λουφτβάφε.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν το 1950 και προκαλούν αποτροπιασμό, αφού ανάμεσά τους υπάρχουν εικόνες από τους φούρνους, μέσα στους οποίους οι Ναζί αποτέφρωναν τα σώματα των νεκρών.

The post Ο φωτογράφος του Χίτλερ… γυρνάει πίσω στο Νταχάου (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα