Ντόλιος και Σηφουνάκης διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης για θέματα του ΥΠΕΣ

Κυριολεκτικά στην τρίχα κρέμεται η συνοχή της αδύναμης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση και της ίδιας της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής, Γιώργος Ντόλιος, επιμένει να αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία του υπουργού εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με την οποία αλλάζει η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο βουλευτής της ΠΑΣΟΚ, επιμένει πως η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει να είναι η 25 Μαΐου

μαζί με τις Ευρωεκλογές, όπως σαφώς ορίζει ο Καλλικράτης.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, επιμένει στην ανάγκη κατάτμησης του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου του νησιού του. Σε αγαστή, δε, συνεργασία με τον συνάδελφό του της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Βογιατζή, καταθέτει τροπολογία για δύο δήμους στο νησί και προτείνουν να ψηφιστεί εκτάκτως λόγω της δυσλειτουργίας του υπάρχοντος Δήμου. Οι δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης προτείνουν το σπάσιμο του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου στο Δήμο Μυτιλήνης με πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη και το Δήμο Μήθυμνας με πρωτεύουσα την Καλλονή στο κέντρο του νησιού. Από την πλευρά του υπουργείου εσωτερικών διαμηνύεται πως δεν είναι πολιτικά εφικτό να ψηφιστεί η εν λόγω γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις από άλλους Καλλικρατικούς Δήμους.

Στο συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν πως τα προβλήματα συνοχής στην κοινοβουλευτική του ομάδα απειλούν την ίδια την κυβέρνηση.

Γ. Σπ. Π.

The post Ντόλιος και Σηφουνάκης διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης για θέματα του ΥΠΕΣ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα