Νέα τροπή στο θρίλερ εξαφάνισης του Μπόινγκ 777- Ανοιχτό το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας (ΦΩΤΟ)

Ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη του Μπόινγκ 777, η υπόθεση παίρνει νέα τροπή καθώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες πως δύο από τους επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 άνθρωποι.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει συναγερμό και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης ή αεροπειρατείας.
Οι δύο επιβάτες, ένας εκ των οποίων ταξίδευε με ιταλικό και ακόμη ένας που είχε επιβιβαστεί

με αυστριακό διαβατήριο, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και συνεπώς η ταυτότητά τους αυτή την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν ένας Ιταλός πολίτης.

Στη λίστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, Ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος και βρίσκεται στην Αυστρία. Αναφέρει, επίσης ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια στην Ταϊλάνδη.


Σε εξέλιξη οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης έχουν εντοπίσει μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ, αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος.

«Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο» δήλωσε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Reuters, o υφυπουργός Μεταφορών, Φαμ Κουί Τιού.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν αεροσκάφη που στάλθηκαν στην περιοχή. «Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με περίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες» ανέφερε ο Φαμ Κουί Τιού.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing B777-200, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης: Ώρες αγωνίας στη Μαλαισία: Κηλίδα πετρελαίου Νότια του Βιετνάμ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

The post Νέα τροπή στο θρίλερ εξαφάνισης του Μπόινγκ 777- Ανοιχτό το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα