Νέα δημοσκόπηση της MARC – Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του lay-out.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3%, αφήνοντας πίσω τη Νέα Δημοκρατία

η οποία φτάνει το 21,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.

Στην ερώτηση για το ποια θα η καλύτερη εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας το επόμενο διάστημα, το 26,4% απαντά ότι θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση των απόψεών του και ένα 25,1% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πάντως ότι το 48,1% τοποθετείται αρνητικά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πρώτος και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς συγκεντρώνει το 21,7% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 70,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική.

Όσο για την άποψη των ερωτηθέντων για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, το 55,8% θεωρεί ότι η γνώμη του είναι μάλλον αρνητική, ενώ μόλις το 19,5% έχει μάλλον θετική γνώμη.

The post Νέα δημοσκόπηση της MARC – Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα