Νατάσσα Μποφίλιου: Τι είπε για τη Χρυσή Αυγή και για τον Πλούταρχο

Η Νατάσσα Μποφίλιου παραχώρησε μια συνέντευξη στον Love fm Κύπρου και τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού, Τάσο Τρύφωνος, και δεν δίστασε να αναφερθεί ευθέως στη Χρυσή Αυγή, τις δηλώσεις του Γιάννη Πλούταρχου και άλλων συναδέλφων της, ενώ μοιράστηκε με τους ακροατές μια χιουμοριστική ιστορία από τα φοιτητικά της χρόνια.

Η

γνωστή ερμηνεύτρια απάντησε στην απορία του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού, σχετικά με την ερμηνεία του τίτλου του τραγουδιού της “Η Καρδιά Πονάει Όταν Ψηλώνει”: “Τι σημαίνει ε; Εγώ αυθαιρετώ γιατί παίρνω το ρίσκο να εξηγήσω κάτι, χωρίς να έχω ελέγξει αν όντως σημαίνει αυτό. Μια μέρα, ο Γεράσιμος (σ.σ.: Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο στιχουργός που υπογράφει τα τραγούδια της Νατάσσας Μποφίλιου) άκουσε την εξήγησή μου και μου είπε “πολύ ωραία, δεν το είχα σκεφτεί έτσι”. Αυθαιρέτως, λοιπόν, εγώ κατάλαβα πως αυτό είναι μια παρομοίωση. Όπως όταν ένα παιδάκι ψηλώνει, πονάνε τα κόκαλά του. Με αυτή τη λογική, όταν μεγαλώνεις, όταν αναπτύσσεσαι ψυχικά, αισθάνεσαι πόνο”.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μάλιστα αποκάλυψε τον παράδοξο τρόπο που ξεκίνησαν οι σπουδές της: “Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο διάβασα ότι πέρασα στο τμήμα πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Αθηνών. Νόμιζα κι εγώ ότι πέρασα στην Πάντειο. Το είπα στη μαμά μου, στον μπαμπά μου, πήρα τα πράγματά μου και πήγα στην Πάντειο να γραφτώ. Δεν με βρήκαν στους καταλόγους και τους ορκιζόμουν ότι πέρασα εκεί. Πήρα κάποια τηλέφωνα και μου είπε ο υπεύθυνος “Είσαι ηλίθια παιδί μου; Το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν είναι η Πάντειος, είναι η Νομική”. Είχα πάει να γραφτώ σε λάθος σχολή!”.

Για τον σάλο που είχαν προκαλέσει σχόλιά της στο twitter για τη Χρυσή Αυγή (μεταξύ άλλων, είχε γράψει: “Κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία, να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”), η Νατάσα Μποφίλιου σχολίασε: “Κατ’ αρχήν όλα πηγάζουν από έναν κανόνα που έχω στη ζωή μου: Δεν θέλω να φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με φοβίσει με ό,τι σημαίνει αυτό. Δεν κάνω τον μάγκα, αντιλαμβάνομαι πως αυτό στη ζωή μου ίσως να έχει συνέπειες. Ίσως και να έχει ήδη! Είναι μια προσωπική απόφαση και ένας κανόνας που δεν παραβιάζω”, ενώ εξήγησε: “Δεν είχα πει αυτό για τη Χρυσή Αυγή, τότε, ως Νατάσσα Μποφίλιου – με την ιδιότητα την καλλιτεχνική, δεν με αφορά αυτή η πλευρά μου, όταν είμαι άνθρωπος και εκφράζω την άποψή μου. Εκφράστηκα ως ένα πρόσωπο που ζω σε αυτήν την κοινωνία, έχω συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, αντιλαμβάνομαι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τι σημαίνει ανθρωπιά και εντάσσομαι στο κοινωνικό πλαίσιο με πολύ συγκεκριμένη θέση και τοποθέτηση”.

Μάλιστα, πάνω στο ίδιο θέμα πρόσθεσε: “Είχα πει κάτι πάρα πολύ χοντρό, το οποίο, βέβαια, δεν παίρνω και πίσω γιατί είναι η άποψή μου. Όπως ήταν φυσικό, η αντίπερα όχθη διαφώνησε με τους γνωστούς τρόπους που διαθέτει: τους τραμπουκισμούς, τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά. Μετά, έγιναν διάφορα… Υπήρξαν διάφοροι τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου. Διαφυλάξαμε, όμως, τους ανθρώπους που ήρθαν και πλήρωσαν για να ακούσουν μουσική”.

Όταν ο Τάσος Τρύφωνος τη ρώτησε πώς αντιμετωπίζει τις δηλώσεις συναδέλφων της για τη Χρυσή Αυγή, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες του Γιάννη Πλούταρχου: “Ο κάθε άνθρωπος το τι είναι και τι συμβαίνει μέσα του δεν το καταλαβαίνει έτσι ξαφνικά, μια μέρα. Είχε πει κάτι καταπληκτικό κάποια στιγμή η Παπαρήγα – και δεν το λέω λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων, απλά μου είχε κάνει εντύπωση ως φράση. Είχε πει, λοιπόν, ότι την ιδεολογία σου τη χτίζεις κάθε μέρα. Δεν ξυπνάς μια μέρα και γίνεσαι ιδεολόγος του φασισμού. Αυτό το χτίζεις κάθε ήμερα. Το τι φτάνεις να δηλώνεις στα 40 σου, στα 50 σου, στα 33 σου ή σε κάθε ηλικία, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης τάσης, μιας ολόκληρης συμπεριφοράς. Ένας άνθρωπος μεγάλωσε για να φτάσει να πει σε αυτήν την ηλικία αυτό το πράγμα. Αυτό με προβληματίζει και δεν έχει να κάνει με το επάγγελμά του, αλλά με το τι άνθρωπος είναι. [...] Πάντως όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας. Αυτό είναι βασική αρχή για πολλές επαναστάσεις. Βέβαια, έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζεται, αρκεί να μην καταφέρεται κατά της ανθρωπότητας”.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που ένας οπαδός της μουσικής της, της έλεγε ότι ο ίδιος εκφράζεται από την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, εκείνη σχολίασε: “Δεν θα αντιδρούσα. Θα σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να είχα κάνει τραγούδια ώστε να βοηθήσουν αυτόν τον άνθρωπο στις αντιλήψεις του. Θα αναρωτιόμουν τι κάνω εγώ σαν καλλιτέχνης, γιατί αυτό που έχω τραγουδήσει δεν έχει δείξει σαφώς πως δεν μπορεί να ταιριάζει με μια τέτοια ιδεολογία; Νομίζω ότι τραγούδια που έχω πει δείχνουν πως δεν μπορούν να συμπορευτούν με μια ιδεολογία που φέρεται κατά της ανθρωπότητας; Γιατί είναι άλλο αν είσαι αριστερός ή δεξιός, αν σου αρέσει να κολυμπάς στην πισίνα ή την παραλία, δεν έχει να κάνει με το αν είσαι υπέρ της ελευθερίας του ανθρώπου και της ισότητας. Δεν είναι ανταλλαγή απόψεων αυτή η συζήτηση, είναι θεμελιώδης αρχή του να είσαι άνθρωπος”.

Επίσης, η Νατάσσα Μποφίλιου αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι στο παρελθόν: “Πέρασαν κάποια χρόνια για να μάθω ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Δεν είναι και το καλύτερό μου να τα ακούω αυτά δημοσίως, δεν μου αρέσει να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Υπάρχουν κάποια πράγματα που επιλέγεις εσύ ποιοι θα τα μάθουν. Δεν ντρέπομαι όμως! Δεν νομίζω, όμως, πως κάποιος θα ενδιαφερόταν για το με ποιον είμαι εγώ σαν Νατάσσα, αλλά η δημοσιότητα ήρθε λόγω του συγκεκριμένου ανθρώπου που ασχολούνταν ούτως ή άλλως με τα προσωπικά του. Έτσι με πήρε και μένα λίγο η μπάλα”.

Τέλος, για το ενδεχόμενο ενός γάμου ή ενός παιδιού, η ίδια πρόσθεσε: “Ούτε ο γάμος, ούτε η μητρότητα ήταν από τα πράγματα που επεδίωκα να κάνω. Πιστεύω, όμως, πως αυτά στα βγάζει ένας άνθρωπος. Θα παντρευόμουν, όμως, επειδή θα ήθελα να γίνω σύζυγος αυτού του ανθρώπου και μητέρα του παιδιού του”.

Πηγή: yupii.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα