Μώραλης: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη NOVA

Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣπορ FM 94,6 για όλους και για όλα.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τι είπε

-για την ΕΡΤ:
«Όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά αποτέλεσε έναν πυλώνα για την ενημέρωση. Είναι η δημόσια τηλεόραση και πρωταγωνιστούσε για πόσα χρόνια όταν και ήταν η μόνη πηγή ενημέρωσης. Ευχή όλων είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση

για να εκπέμπει».

-για τη στάση της ΕΡΤ απέναντι στις αθλητικές μεταδόσεις:
«Φαντάζομαι πως θα μειωθεί ο πήχης. Δεν έχουμε ενημέρωση για το νέο φορέα πως θα λειτουργεί Ο πήχης όμως θα κατέβει, αυτό είναι το λογικό βάσει των όσων δείχνουν τα πράγματα.

Αναφέρομαι στις επαφές με τη NOVA με θέματα που αφορά τη διαχείριση δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εξωτερικού, εκτός Ελλάδος και Κύπρου. Υπάρχουν κράτη που ενδιαφέρονται και να θέλουν να παρακολουθούν. Ο ένας από τους δύο φορείς (η ΕΡΤ) δεν υπάρχει πια. Είναι ένα θέματα που πρέπει να τα συζητήσουμε γιατί άτομα στο εξωτερικό επικοινωνούν για να μάθουν πως θα βλέπουν».

-για τα όσα γράφονται περί συζητήσεων με τη ΝOVA:

«Η σύμβαση με τη NOVA λήγει το 2015… να διευκρινίσω ότι δεν είναι στις προθέσεις μου θέματα που συζητάμε με τους συνεργάτες της λίγκας να τα κάνω γνωστά . Eίμαστε σε διαπραγματεύσεις. Έχει θέσει ζητήματα η ΝΟVΑ έχουμε θέσει και εμείς και συζητάμε. Είναι μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να τακτοποιηθούν. Υπήρξε μια συζήτηση τι θα γίνει μετά το 2015, για παράδειγμα

Η NOVA θέτει ζητήματα όπως για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, το πρωτάθλημα γενικότερα… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει ένα άριστο κλίμα. Δεχόμαστε κάποια προβλήματα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα μας. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι εάν υπάρχει μια μείωση στα τηλεοπτικά έσοδα αυτή να μην αγγίξει καμία ομάδα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Είναι τεχνικά θέματα… Η ΝOVΑ θέλει να πειράξει ένα κομμάτι χρημάτων που θα έπαιρνε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Εάν γίνει αυτό δεν θα πειράξει καμία άλλη ομάδα. Οι όποιες τροποποιήσεις που γίνονται, γίνονται με συναίνεση…»

-για το μέλλον του πρωταθλήματος…
«Το αργότερο μέχρι το Ιανουάριο του 2014 θα πρέπει να έχουμε μελετήσει την αγορά και να έχουμε εξασφαλίσει τα έσοδα στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα οποία είναι και τα βασικά έσοδα σε μια ομάδα.

Όταν από τώρα έχουμε αρχίσει να κάνουμε μια συζήτηση για το μέλλον δείχνει γνωρίζουν οι άνθρωποι ποιο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο».

-για τα όσα υποστηρίζει η Ξάνθη στην ανακοίνωσή της:
«Δεν ήμουν ποτέ καλός στο πινγκ-πονγκ. Δεν επιστρέφω τίποτα. Αυτά που πιστεύω τα λέω στον συνεταιρισμό και όχι στα ραδιόφωνα ή τις τηλεοράσεις. Εμείς θέλουμε να υπάρξει συνεργασία. Το θέμα αφορά τις εξελίξεις μετά τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ. Για να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στις αδειοδοτήσεις. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο να μην υπάρχει αμφισβήτηση για τίποτα. Με αυτές τις εξελίξεις μπαίνει περισσότερο η αμφιβολία στον φίλαθλο».

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα