Με σχέδιο και μεθοδικότητα

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΘΑ ΗΤΑΝ κοινότοπο να αναφωνήσουμε «είθε η κορύφωση του θείου δράματος να σημάνει και το τέλος του ελληνικού δράματος». Και ποιος δεν θα το ευχόταν; Ο τόπος, η κοινωνία μας, δεν χρειάζονται ευχολόγια, χρειάζονται έργα και μεθοδικότητα. Μόνο έτσι θα αλλάξει το κλίμα, θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια και θα βιώσουμε την ανάσταση.
ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ υπεύθυνη για την αλλαγή του κλίματος είναι η κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα, η υπό τον

Αντώνη Σαμαρά τρικομματική κυβέρνηση έχει δείξει ότι κινείται μεθοδικά, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενη πολιτική εμπειρία κομματικής συνεργασίας σε τέτοιο επίπεδο, ούτε εμπειρία αντιμετώπισης τόσο βαθιάς κρίσης, οικονομικής, πολιτισμικής, αρχών και αξιών.
ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ, η κυβέρνηση Σαμαρά παρουσιάζει αποτελέσματα. Η ανάσταση μπορεί να αργεί, αλλά κανείς σήμερα δεν περιμένει θαύματα. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία. Γι’ αυτό και όσοι υπόσχονται θαύματα, όσοι προσπαθούν να δελεάσουν τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι σαν πεφωτισμένοι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και κρατούν στα χέρια τους το μαγικό ραβδί, έχουν «χτυπήσει οροφή» στην αποδοχή των απόψεών τους.
ΦΥΣΙΚΑ και δεν πράττει σε όλους τους τομείς σωστά η τρικομματική κυβέρνηση. Ομως, δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε ότι κινείται μεθοδικά, ότι κινείται βάσει σχεδίου. Αυτό ακριβώς ήταν που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να βαθύνει η κρίση και η κυβέρνηση Σαμαρά να «παραλάβει» ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Το αναγνωρίζει αυτό η κοινωνία, γι’ αυτό και «αντέχει», τουλάχιστον δημοσκοπικά, η Νέα Δημοκρατία που είναι ο πυλώνας της τρικομματικής.
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου έχει έναν συγκλονιστικό συμβολισμό. Οτι ακόμα και αυτό που δεν μπορεί να νικηθεί, ηττάται. Ας αντικαταστήσουμε τη θεϊκή υπόσταση του Ιησού με την ανθρώπινη βούληση και ας την «μπολιάσουμε» με τη μεθοδικότητα. Εάν η κυβέρνηση, που δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, το πράξει, τότε θα έρθει και η ανάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα