Μακρή: Επιβολή προστίμων στους καπνιστές και καμπάνια ενημέρωσης παιδιών Γυμνασίου

Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με ελέγχους, την επιβολή προστίμων αλλά και την ενημέρωση παιδιών του Γυμνασίου, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

«Το υπουργείο Υγείας δίνει σημασία στην πρόληψη και την ενημέρωση, γι αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσουμε μαθητές της Β΄και Γ’ Γυμνασίου, οι οποίοι δεν θα δέχονται απλά και παθητικά τα μηνύματα αλλά θα συμμετέχουν και διαδικτυακά σε αυτή την καμπάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να επισκεφτεί τη γραμμή για την υποστήριξη της διακοπής του καπνίσματος.

Μεταξύ άλλων, η Μακρή επισήμανε πως «μεγάλη σημασία δίνουμε και στη διακοπή του καπνίσματος, γι αυτό και σε συνεργασία με τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας θα προωθήσουμε σύντομα μεγάλη καμπάνια εθελοντών με σκοπό να βοηθήσουμε καπνιστές που το επιθυμούν να απεξαρτηθούν».

Το τηλεφωνικό κέντρο 1142 λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως δίνοντας πληροφορίες για τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος και καταγράφει καταγγελίες.

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Μακρή: Επιβολή προστίμων στους καπνιστές και καμπάνια ενημέρωσης παιδιών Γυμνασίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα