«Λάθη, εκτροπές και παλινδρομήσεις θα κριθούν αυστηρά»

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε πως οι καιροί που διανύουμε απαιτούν εθνική συνεννόηση, εθνική ευθύνη και συναίνεση.

«Λάθη, εκτροπές και παλινδρομήσεις, πέραν από το κακό που προκαλούν, θα κριθούν αυστηρά, τόσον από τους πολίτες όσο και κυρίως από την ιστορία.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα να μας γυρίσει προς τα πίσω. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διασαλευθεί, αυτές τις κρίσιμες ώρες, η κοινωνική συνοχή και να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι μεγάλες θυσίες

που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός των Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρθηκε στη συνολική πρόταση της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία, όπως τόνισε, «θα θέσει τα θεμέλια της νέας μεταπολίτευσης».

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε επίσης ότι «στη συνταγματική αυτή αναθεώρηση ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην οικονομία, δημόσια και ιδιωτική, στη δημοσιονομική πολιτική, στις επενδύσεις, στις αποκρατικοποιήσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις» και στο πλαίσιο αυτό «πρέπει να αναμορφώσουμε το σύνολο των συνταγματικών ρυθμίσεων που αφορούν τη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, με τα βασικά κριτήρια, που προβλέπει το σημερινό Σύνταγμα, άρθρο 106 και που υπάκουε σε μία εντελώς διαφορετική λογική, μίας άλλης εποχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα